FOTO VIDEO Un avion a aterizat forţat pe un câmp din Alba. Pilotul rănit este un om de afaceri care a mai avut un accident de avion in 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul rănit, sâmbătă, după ce a aterizat forţat cu un avion ultra-uşor de mici dimensiuni pe un câmp din apropierea localităţii Vinţu de Jos este un om de afaceri din judeţul Alba, care a mai avut un accident similar în 2013, la acea dată fiind rănit uşor după ce a aterizat forţat cu avionul pe o păşune din apropiere de Alba Iulia.

Bărbatul se numeşte Zaharia Groza şi este patronul unei fabrici din judeţul Alba, care produce uşi. Groza are 60 de ani şi în 2013 a mai avut un incident similar. Pilotul ar fi spus, după accident, că zbura doar de zece minute, când a fost nevoit să aterizeze forţat, deoarece l-ar fi „întors nişte rafale de vânt”. Apelul la 112 a fost făcut de o persoană care a observat incidentul.

„Pacientul este în stare critică. A fost preluat de echipajul de terapie intensivă de la Alba Iulia, stabil hemodinamic, îl transferăm la Târgu Mureş (…) starea critică, trautatism cranian, fracturi multiple de membre, cu siguranţă pierde sange”, a declarat medicul Dan Badau, cu puţin înainte ca Zaharia Groza să fie transportat cu elicopterul spre Târgu Mureş.

În iunie 2013, Zaharia Groza a suferit fracturi la mâna stângă după ce a aterizat forţat. Pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar la un moment dat, datorită unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său, pe păşunea satului Teleac, comuna Ciugud.

Imagine de la accidentul din 2013

image

Ştirea iniţială:

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat sâmbătă pe un câmp din judeţul Alba, în apropiere de localitatea Vinţu de Jos. După cum a declarat Alina Marescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, într-o intervenţie la Digi 24, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai gărzii de intervenţie Sebeş, dar şi două ambulanţe.

image

Pilotul avionului era conştient la sosirea ambulanţelor, dar prezenta fracturi în zona gleznelor. El a fost extras din avion şi urmează să fie dus la un spital. La locul accidentului va ajunge în curând şi un elicopter al SMURD Mureş, a mai spus Alina Marescu. Deocamdată nu se cunosc cauzele incidentului.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite