FOTO VIDEO Spitalul Judeţean Alba are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. Investiţia, inaugurată de Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean a inaugurat sâmbătă, 21 decembrie 2013, noua Unitate de Primiri Urgenţe, care a devenit una dintre cele mai moderne din România. Investiţia de circa 1,4 milioane de lei a fost asigurată exclusiv de Consiliul Judeţean Alba şi din sponsorizări. La eveniment a fost prezent şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

În urma lucrărilor care au durat aproximativ şase luni spaţiul a fost complet reabilitat şi dotat cu mobilier nou şi cu aparatură medicală pentru asigurarea unui serviciu medical la standarde de performanţă.

Costurile toatale s-au ridicat la la suma de 1,43 de milioane de lei, din care 1,23 de milioane a reprezentat reabilitarea şi extinderea spaţiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar 200.000 de lei sunt costurile dotărilor. Din ultima sumă menţionată, 50.000 de lei sunt sponsorizări ale unor companii private, dintre care se remarcă Transavia Alba Iulia, Alpin57 Lux Sebeş, Axa Porcelaine Alba Iulia.

La eveniment a fost prezent şi secretarul de stat Raed Arafat, conducerea Consiliului Judeţean Alba, a Primăriei Alba Iulia, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, medici din cadrul spitalului. Noua Unitate de Primiri Urgenţe 

are un spaţiu aproape dubu faţă de cel existent anterior şi este pregătită să primească în condiţii mult mai bune cei peste 50.000 de pacienţi care ajung anual aici. 

”Suntem singurul spital din România care nu are o conducere politică şi un consliu de administraţie numit politic. Este un proiect pe care l-am dus la bun sfârşit împreună cu Ministerul Sănătăţii. Am avut o mare ambiţie să arătăm că putem să facem. Sunt multe secţii pe care le-am modernizat în ultimii ani. Poriectul de la UPU este aşa cum şi l-a dorit secţia şi conducerea Spitalului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel. Acesta a făcut referire critică şi la controlul de la Ministerul Sănătăţii venit la o reclamaţie a deputatului Călin Potor, fost director al spitalului. Ulterior, Raed Arafat a precizat că rezultatele controlului au fost pozitive pentru instituţie.

”Nu sunt puţine spitale în ţară în care Consiliul judeţean s/a implicat în rebailitarea unităţilor d eprimiri urgenţă. Indiferent la ce standarde vom ajunge din punct de vedere a dotării cu aparatură, dacă pacientul nu simte asta nu am făcut nimic. Eficienţa economică a unei investiţii se măsoară prin gradul de satisfacâie al pacientului. Nu mai vreau să am momente prin care să îmi cers cuze pacienţilor pentru disconfortul simţit în spital. Se fac eforturi financiare şi umane deosebite”, a spus managerul unităţii medicale, Nicoleta Coşarcă. 

”Este o acţiune cu un impact extrem de mare. Pe an trec pe aici câţiva zeci de mii de pacienţi. Dacă condiţiile în unitate nu sunt corecte, dacă circuitele nu sunt bine făcute, dacă medicii nu au condiţii bune de lucru împreună cu asistentele, atunci totul se resfrânge asupra pacineţilor. Unitatea de primiri urgenţe este conectată de SMURD prin faptul că asigură medicul şi pacientul de pe maşina de terapie intensivă. Am avut multe discuţii ca să ajungem la o formă ideală, posibilă în spaţiile existente. Pot să spun că scopul este realizat”, a afirmat medicul Raed Arafat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite