FOTO VIDEO Peste 100 de părinţi şi copii de la Şcoala Gimnazială Miceşti au protestat la Inspectoratul Şcolar Alba faţă de desfiinţarea claselor V-VIII

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de părinţi şi elevi de la Şcoala Gimnazială Miceşti au protestat vineri, 31 august, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, faţă de hotărârea de mutare a claselor V-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

UPDATE 2 Curtea de Apel Alba Iulia a decis vineri, 31 august, să decline la Tribunalul Alba cauza prin care Comitetul de Părinţi a solicitat suspendarea executării actului administrativ reprezentat de hotărârea Consiliului de Administraţie de la Liceul cu Program Sportiv, din ianuarie 2018. 

Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Alba Iulia, invocată de instanţă din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii de suspendare a executării Hotărârii NR.86/17.01.2018 emisă de Consiliul de Administraţie a Liceului cu program Sportiv Alba Iulia privind încetarea funcţionării claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială Miceşti, structură a Liceului cu program Sportiv Albă Iulia, până la soluţionarea recursului declarat în dosarul nr. 962/107/2018, în favoarea Tribunalului Alba – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ, Fiscal şi de Insolvenţă. Fără cale de atac”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Curtea de Apel.

UPDATE 1 În urma discuţiei dintre reprezentanţii comitetului de părinţi şi conducerea Inspectoratului Şcolar, ambele părţi au căzut de acord că vor aştepta decizia instanţei.

„Aşa cum a spus liderul asociaţiei părinţilor, aşteptăm hotărârea instanţei. La noi a venit un dosar de fundamentare a planului de şcolarizare, bazat pe criteriile din metodologie pe care noi le-am luat în considerare. De ce au ajuns ei la această concluzie întrebaţi-i pe dânşii. În acest moment elevii sunt înscrişi la Liceul Sportiv din Alba Iulia, pe clasele de gimnaziu. Dacă părinţii dorec să-şi transfere copiii în alte unităţi de învăţământ, noi suntem de acord, dar să nu ajungem la acea concluzie până nu vedem hotărârea instanţei”, a declarat inspectorul general, Marcela Dărămuş.

_____________________________________________

În luna iulie, comitetul de părinţi al Şcolii Gimnaziale Miceşti a câştigat în primă instanţă procesul împotriva Ministerului Educaţiei în ceea ce priveşte mutarea claselor V-VIII de la şcoala din Miceşti la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Tribunalul Alba a desfiinţat hotărârea prin care clasele din ciclul gimnazial urmau să funcţioneze din toamnă în clădirea liceului din Alba Iulia.

Între timp a apărut un ordin de ministru, iar părinţii au fost chemaţi să îşi înscrie copiii la Alba Iulia. Vineri dimineaţa, zeci de părinţi şi elevi au venit pentru a protesta în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Pe pancarte protestatarii au scris: „Dacă ei sunt viitorul, nu le mai stricaţi motorul!”, „Doamna Dărămuş, se ştie că istoria se scrie şi când faceţi o prostie!”, „Pe ai noştrii scumpi copii nu faceţi economii!”. În jurul orei 09:40, reprezentanţii părinţilor au fost invitaţi la discuţii de către inspectorul şcolar general Marcela Dărămuş.

Reamintim faptul că în data de 16 aprilie, comitetul de părinţi al Şcolii Gimnaziale din Miceşti a atacat în instanţă hotărârea dată de Consiliul de Administraţie al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, prin care ciclul gimnazial al Şcolii Gimnaziale din  Miceşti era mutat în clădirea liceului din Alba Iulia.

image

Hotărârea liceului vine ca urmare a numărului mic de elevi înscrişi în ciclul gimnazial la Şcoala din Miceşti. Prin urmare, consiliul de administraţie de care şcoala aparţine a hotărât ca, din toamna anului 2018, în noul an şcolar, clasele V-VIII să fie mutate în unitatea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia. Părinţii din Miceşti s-au revoltat şi nu au fost de acord cu hotărârea luată de direcţiunea liceului. Prin urmare au dat în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale reprezentat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Liceul cu Program Sportiv, proces în care au cerut anularea hotărârii nr. nr. 86/17.01.2018.

Tribunalul Alba a anulat hotărârea dată de liceul albaiulian în data de 29 iunie şi a obligat liceul la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată. Este o primă  victorie a părinţilor, dar decizia nu este definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. Curtea de Apel judecă vineri, 31 august, solicitarea comitetului de părinţi privind suspendarea deciziei consiliului de administraţiei a liceului

Problema cu şcoala din Miceşti nu este nouă, în 2016 consiliul administrativ a dorit comasarea claselor a V-a cu cele de a VIII-a. După multe discuţii, situaţia a fost rezolvată şi clasele nu au fost comasate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite