FOTO VIDEO Jaf sub ameninţarea armei la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Atacatorul a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a izolat zona pentru a face cercetări. Foto: proalba.ro
Poliţia a izolat zona pentru a face cercetări. Foto: proalba.ro

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost prins de poliţişti cu ajutorul unui trecător după ce a jefuit sub ameninţarea armei o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Atacul a avut loc luni după-amiază în cartierul Cetate din oraş.

UPDATE 3 Autorul atacului armat de la casa de schimb valutar se numeşte Ganea Florin. Bărbatul are o condamnare penală din anul 1995 pentru furt. Marţi, 3 martie 2014, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la Judecătoria Alba Iulia. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează, în mod public, mulţumiri şi felicitări domnului Marta Radu, din comuna Pianu, care a dat dovadă de voluntariat, curaj şi stăpânire de sine ce au dus la prinderea, în foarte scurt timp, a unui infractor periculos.”Domnia sa este un exemplu de civism pentru întreaga comunitate din municipiul Alba Iulia şi nu numai şi merită întreaga apreciere”, spune reprezentantul IPJ Alba.

UPDATE 2 Comunicatul IPJ Alba: Patrula mixtă de siguranţă publică, formată din poliţist şi jandarm l-a reţinut cu operativitate pe un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de comiterea unei tâlhării asupra angajatei unei case de schimb valutar din Alba Iulia. Întreaga sumă de bani sustrasă a fost recuperată. 

În fapt, la data de 02.03.2015, în jurul orelor 17:40, poliţia a fost sesizată printr-un apel 112 cu privire la faptul că un bărbat a sustras prin violenţă şi prin ameninţare o sumă de bani de la o casă de schimb valutar situată pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia. În baza indiciilor oferite de apelant şi cu sprijinul unui cetăţean, la foarte scurt timp de la sesizare, un echipaj format din poliţist al Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Compartiment Siguranţă Publică şi Patrulare şi jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, a reuşit localizarea şi prinderea persoanei bănuite de comiterea faptei.

Foto: alba24.ro

autor jaf alba iulia

Asupra lui G.F., de 46 de ani, din Alba Iulia, cunoscut cu antecedente penale, a fost găsită suma de 6.013 lei şi 825 de euro, banii proveniţi din comiterea faptei precum şi un pistol letal, cu 3 cartuşe în încărcător, pe care se pare că l-a folosit la comiterea faptei. În urma verificărilor efectuate a rezultat că arma găsită asupra bărbatului era deţinută în mod ilegal. Faţă de G.F. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor urmând ca faţă de acesta să fie luate măsuri legale. 

UPDATE 1 Potrivit IPJ Alba, suspectul este un bărbat (G.F.) în vârstă de 46 de ani, din Alba Iulia, cunoscut cu antecedente penale. La controlul corporal, asupra sa a fost găsite peste 6.000 de lei şi 825 de euro. De asemenea, într-un buzunar avea un pistol cu trei cartuşe. Suspectul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile. Bărbatul este acuzat de tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

______________________________________________________________________

Atacatorul de la casa de schimb valutar are 46 de ani şi locuieşte în Alba Iulia. Primele informaţii arată că din casa de schimb valutar au fost furaţi în jur de 5000 de RON şi 800 de euro. De asemenea, asupra atacatorului s-a găsit un pistol. Arma se află pentru expertiză la Poliţia Municipiului Alba Iulia.

Incidentul a avut loc luni, 2 martie, după orele 16.30 la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Cetate din Alba Iulia. Potrivit primelor informaţii, în casa de schimb se aflau angajata, o clientă şi autorul faptei. La plecarea clientei, atacatorul i-a spus angajatei că respectiva clientă şi-a uitat poşeta. Dusă de nas, angajata a deschis uşa securizată, moment în care bărbatul a lovit-o şi a reuşit să fure o sumă cu bani. Ulterior a ieşit încercând să se facă nevăzut.

Un trecător care şi-a dar seama ce se întâmplă s-a ţinut după făptaş în timp ce vorbea, la 112, cu oamenii legii. În scurt timp, cei de la Poliţia Municipiului Alba Iulia l-au prins pe bărbat şi l-au dus la sediu pentru audieri. Angajata casei de schimb a fost transportată la spital pentru îngrijiri. Ancheta e în plină desfăşurare pentru a se afla suma care a dispărut din casa de schimb şi toate detaliile acestei infracţiuni. 

Este cel de-al doilea atac asupra unei case de schimb valutar în ultimele zile. În noaptea de vineri spre sâmbătă, persoane necunoscute au intrat după ce au spart un perete într-o casă de schimb valutar din centrul oraşului. Ghinionul hoţului sau al hoţilor a fost că în interior nu era nimic de valoare lăsat peste noapte.

Hoţi cu ghinion la Alba Iulia: au spart o casă de schimb valutar dar nu au găsit nimic de furat

Primarul comunei Vinţu de Jos din Alba, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu în formă continuată

Nouă persoane din Alba, Mureş şi Cluj, reţinute pentru contrabandă cu ţigări, propuse pentru arestare preventivă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite