FOTO VIDEO Drumuri distruse, curţi inundate şi poduri afectate de o viitură puternică produsă în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitura a rupt drumul comunal din zonă
Viitura a rupt drumul comunal din zonă

O viitură puternică a distrus un drum comunal şi a afectat mai multe gospodării în satul Lunca Meteşului, comuna Meteş, din Alba. De asemenea, ploile puternice din noaptea de duminică spre luni au provocat pagube şi în localitatea Feneş.

Viitura de pe valea Ampoiţei a rupt drumul pe toată lungimea lui, lăsând în urmă un şanţ care pe alocuri depăşeşte un metru adâncime. În zonă se poate ajunge doar pe jos.

Apa a inundat curţile mai multror cabane şi a rupt câteva podeţe şi ziduri de sprijin din beton. De asemenea, drumul de acces a fost compromis total pe câteva sute de metri şi nu mai este practicabil cu mijloace auto.

Primarul Dan Opruţa, însoţit de echipe ale Primăriei Meteş, s-au deplasat la faţa locului încă de azi-noapte şi au reuşit să elibereze o parte din drum pentru ca apa să se poată scurge şi să nu inunde gospodăriile.

Ploile torenţiale din noaptea de duminică spre luni au provocat pagube şi în localitatea Feneş. Drumul comunal 173 care traversează Valea Feneşului a fost blocat de o viitură provocată de scurgerile de pe versanţi, care a antrenat pietriş, bolovani şi resturi de lemne. 

viitura alba

Într-una din zone viitura a adus pe drum, pe zeci de metri, bolovani de mari dimensiuni, pietriş şi resturi de lemne.

viitura alba
viitura alba
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite