FOTO VIDEO Concurs de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală“ între echipe de elevi de la patru licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru echipe de elevi de liceu s-au confruntat, vineri, în lupta pentru marele premiu concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Marii câştigători ai ediţiei 2013 sunt elevii de la Colegiul Tehnic Apulum, recompensaţi cu un premiu financiare în valoare de 5.000 de lei.

Elevii câştigători sunt coordonaţi de prof. Ioan Dorin Popescu. Pe locul al doilea s-a clasat echipa de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” pregătiţi de prof. Daniela Cetean, iar locul al treilea a fost ocupat de Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan” de care s-a ocupat prof. pr. Nicolae Bolea. Echipa de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, pregătiţi de prof. Paraschiva Fărcaş, campionii concursului de anul trecut, au primit menţiune.

După cele 40 de întrebări, punctajul final i-a adus la egalitate pe elevii de la Colegiul Tehnic 

Apulum şi pe cei de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, cu câte 4 puncte, ceea ce a dus la proba de baraj, formată încă un set de 10 întrebări. Şi după această probă, echipele au ajuns la egalitate şi, pentru a încheia concursul au fost nevoiţi să răspundă la o ultimă întrebare decisivă, la care a răspuns echipa Colegiului Tehnic Apulum. Moderatorul concursului a fost istoricul Liviu Zgârciu, costumat în Camil Velican, primul primar român al oraşului Alba Iulia, după Marea Unire. 

Premiile puse în joc au fost de 5.000 lei (locul I), 3.500 lei (locul II), 2.500 lei (locul III) şi 1.000 lei (locul IV), oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia. Potrivit regulamentului concursului, banii se împart egal între cei patru elevi din echipă şi profesorul care i-a pregătit.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite