FOTO Peste 50 de copii au învăţat speologie şi fotografie subterană în tabăra naţională din Apuseni

0
0

Peste 50 de copii din 11 judeţe au participat în perioada 27 august – 2 septembrie la ,,Tabăra Naţională de Speologie şi Fotografie subterană”, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Alba la Centrul de Agrement Arieşeni.

Zona  Munţilor Apuseni este una dintre cele mai interesante şi căutate destinaţii turistice din România. Apusenii au aspectul unui mozaic complex şi impresionează prin numărul mare al fenomenelor carstice, dar şi prin amploarea acestora: chei, defilee, izbucuri, izvoare, peşteri, canioane.

Colecţia impresionantă de frumuseţi naturale a Apusenilor a transformat Centrul de vacanţă Arieşeni într-o locaţie atractivă, unde foarte mulţi copii şi cadre didactice vin an de an pentru a admira o floră şi o faună montană cu totul specifică şi pentru a explora cel mai mare conglomerat carstic din Europa. Pe lângă natură, elevii fac cunoştinţă şi cu istoria zbuciumată a acestei zone.

Direcţia Judeţeană pentru Sport si Tineret Alba a organizat ce-a de-a IV-a editie a taberei naţionale de speologie şi fotografie subterană, Arieşeni 2013, cu participarea a peste 50 de tineri (cu vârste de peste 14 ani) din judeţele ţării: Braila, Olt, Dîmboviţa, Bihor, Ialomiţa, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Arad, Caraş Severin şi Alba. Copii au participat la activităţi de ecologie şi protecţia mediului sub coordonarea asociaţiei  de turism şi ecologie ”Sfinx 

Gârda”.

”Aceste activităţi au vizat dobândirea şi dezvoltarea de deprinderi specifice (tehnici de fotografiere de suprafaţă şi subteran, promovarea prin imagini a  zonei turistice, deplasări pe teren accidentat, orientare in teren, drumeţii, TSA), vizite la obiective turistice de mare interes din zonă: Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Cascada Vârciorog, Casacada Buciniş, Muzeul lemnarilor de la Patrahaiţeşti, Minele Romane de la Roşia Montana,  Peştera Urşilor, Peştera Meziad, Pestera cu Cristale (comuna Roşia de Beiuş) şi Salina de la Turda. Participanţii au asistat la cursuri teoretice şi practice, în total realizându-se peste 3000 de poze. Cele mai reprezentative dintre acestea au fost analizate şi discutate împreună cu participanţii la sfârşitul fiecărei zile”, a spus directorul DJTS Alba, Adrian Păştină.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri