FOTO Măsuri de siguranţă fără precedent pentru vizita Papei Francisc la Blaj. Şapte elicoptere staţionate în apropierea Câmpiei Libertăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterele au fost staţionate în incinta fabricii Bosch din Blaj
Elicopterele au fost staţionate în incinta fabricii Bosch din Blaj

Măsurile de siguranţă pentru vizita Papei Francisc la Blaj au fost fără precedent. Nu mai puţin decât şapte elicoptare au fost staţionate la câteva sute de metri de Câmpia Libertăţii.

Elicopterele aparţineau tuturor structurilor publice de apărare şi siguranţă publică. Un al optulea elicopter a survolat zona municipiului Blaj.

În plus sute de poliţişti, jandarmi, pompieri, angajaţi SRI şi ai SPP au împânzit Blajul, oraş devenit pentru cel puţin o zi cea mai sigură zonă din România.

Pelerinii au trecut prin filtre de securitate severe înainte de a intra pe Câmpia Libertăţii. Cu toate măsurile de siguranţă sporite, accesul a fost facil, iar evenimentul istoric s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii. Şi plecare pelerinilor din Blaj spre casele lor s-a realizat în siguranţă, fără incidente.

elicoptere blaj papa

Locuitorii din Blaj aflaţi pe traseele coloanei oficiale au primit recomandări să nu iasă la ferestre sau balcoane. De asemenea, li s-a interzis folosirea teraselor pentru urmărirea, fotografierea sau filmarea evenimentului. Vizitatorii riveranilor au avut acces în imobile doar în baza actului de identitate şi a confirmării de către persoana pe care o vizitează. A fost interzisă filmarea şi fotografierea cu drone. Pe toate trasele pe care a circulat coloana Papei au fost sigilate capacele de canal şi îndepărtate toate coşurile de gunoi.

elicoptere blaj papa

Evenimentul a fost supervizat şi de serviciile de securitate ale Vaticanului, ai căror reprezentanţi au fost deja de mai multe ori la Blaj, alături de SPP din România.

elicoptere blaj papa

Papa Francisc a oficiat duminică, 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, slujba de beatifciare a şapte episcopi martiri ai Bisericii Greco-Catolice, care au ales să moară decât să se lepede de credinţa lor. Organizatorii au estimat prezenţa oamenilor la evenimentul istoric de la Blaj, la circa 120.000 de persoane.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Papa i-a beatificat pe cei 7 episcopi martiri. Suveranul Pontif şi-a încheiat ultima întâlnire cu credincioşii din România: A presto! / Pe curând!

VIDEO Mesajul Papei Francisc către romi, la Blaj: „Cer iertare, în numele Bisericii, pentru momentele când v-am discriminat“

FOTO Curăţenie exemplară rămasă pe Câmpia Libertăţii din Blaj după plecarea zecilor de mii de pelerini

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite