FOTO Incendiu puternic într-un salon al secţiei ATI de la Spitalul Judeţean Alba. Două cadre medicale rănite, o persoană decedată dinainte de izbucnirea focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale şi o scară
Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale şi o scară

Un incendiu puternic a avut loc sâmbătă dimineaţă, 10 martie, într-un salon al secţiei ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Două cadre medicale au suferit arsuri. În salon se afla o persoană decedată dinainte de izbucnirea incendiului.

Incendiul a izbucnit într-un salon de pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba, la etajul 2, şi a fost lichidat după o intervenţie a 2 autospeciale de la ISU Alba, o autoscară, 2 ambulanţe SMURD şi 15 subofiţeri.

”Există o victimă decedată, dar nu ca urmare a incendiului. Era decedată înainte de izbucnirea focului”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Pompierii au mai precizat că există două cadre medicale rănite în urma incendiului: o persoană cu arsuri la mâini şi picioare de gradul 1 şi 2, respectiv o altă persoană intoxicată cu fum. Ambele au primit îngrijiri medicale, iar persoana cu arsuri a fost transportată la un spital din Bucureşti. Incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă de către o infirmieră la căpătâiul persoanei decedate şi nu a fost necesară evacuarea bolnavilor din celelalte saloane.

INCENDIU SPITAL ALBA

”Într-un salon în care era o persoană decedată anterior, o infirmieră a vrut să aprindă o lumânare, a scăpat chibritele jos şi s-au aprins nişte materiale textile, hainele infirmierei… asistenta care era în zonă a încercat să stingă cu o pătură şi cu un stingător, nu a reuşit… Incendiul s-a manifestat doar în acel salon, s-a inundat cu fum holul secţiei ATI şi, ca victime, infirmiera respectivă a fost cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului şi a fost transportată la UPU cu arsuri la nivelul gambelor, arsuri de gradul 1 şi 2 şi la nivelul pălmii şi o doamnă asistentă cu intoxicaţie cu fum. I s-a administrat oxigen şi acum este în afara oricărui pericol”, a spus colonelul Cornel Oprişa, şeful ISU Alba.

INCENDIU SPITAL ALBA
INCENDIU SPITAL ALBA

Cu doar câteva ore înainte de incendiu, în cursul zilei de joi, 9 martie, la Spitalul Judeţean a avut loc un exerciţiu ”pentru stingerea unui incendiu produs la etajul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu 1 victimă conştientă”. Pompierii au intervenit la exerciţiu cu 1 autospeciala de intervenţie de salvare de la înălţime de 42 de metri, 2 autospeciale de stins incendii, 1 ambulanţă SMURD si 10 subofiţeri.

Imagine de la exerciţiul desfăşurat în Spital cu câteva ore înainte de izbucnirea incendiului

Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite