Focare de trichineloză în Alba. Două persoane au fost internate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Două persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză în Alba, după ce au mâncat carne infestată. Conform diagnosticului etiologic din fişele de raportare a cazului de boală transmise de către DSP Alba, unul dinte pacienţi este pozitiv pentru “Trichinella” iar al doilea este “slab pozitiv”.

Inspectori din cadrul DSVSA Alba au efectuat ancheta epidemiologica cu privire la cele două cazuri de îmbolnavire.

“În primul caz de îmbolnăvire pozitiv pentru Trichinella conform declaraţiei persoanei cu domiciliul în comuna Stremţ, simptomele de îmbolnăvire au aparut ca urmare a consumului de carne provenita de la un porc sacrificat în satul Stremţ, de la care nu au fost recoltate probe în vederea efectuarii examenului trichineloscopic. Din carnea şi produsele din carne de porc aflate la domiciliul persoanei, inspectorii din cadrul DSVSA Alba au recoltat probe în vederea efectuarii examenului trichineloscopic prin metoda digestiei artificiale în cadrul L.S.V.S.A. Alba, care a emis buletinului de analiza, rezultatul fiind pozitiv. În gospodaria persoanei în cauza a fost identificată cantitatea de 70 kg de carne şi produse din carne de porc pentru care a fost dispusă măsura de confiscare  şi dirijate către o unitate de neutralizare a deşeurilor”, se afirmă într-un comunicat al DSVSA Alba

În urma anchetei efectuate au fost identificate un număr de 14 persoane care au consumat carne şi produsele din carne de porc infestate, care au fost îndrumate către secţia de boli infectioase a Spitalului Judeţean Alba.  

Cel de-al doilea caz de îmbolnavire este “slab pozitiv” conform fişei de raportare a cazului de boală de către DSP Alba. „Persoana cu simptome de boală din Alba Iulia, a consumat carne provnită de la doi porci sacrificati în localitatile Valea Lunga si Vintu de Jos. Proprietarii acestor animale au efectuat în prealabil examenul trichineloscopic la porcii sacrificati în gospodaria proprie în cadrul circumscriptiilor sanitar veterinare teritoriale concesionate,  rezultatul fiind negativ. În cadrul anchetei efectuate, din carnea şi produsele din carne aflate la cei doi proprietari au fost recoltate probe pentru examen de laborator prin metoda digestiei artificiale. Conform buletinelor de analiză emise de L.S.V.S.A. Alba,  rezultatul a fost negativ. Conform declaraţiilor celor doi proprietari, din porcii sacrificaţi au consumat un număr de 15 persoane care nu prezintă simptome de boală”, se mai afirmă în comunicat.

Între cele doua persoane îmbolnăvite nu exista nicio legatură în ceea ce priveşte sursa de contaminare ca urmare a consumului de carne de porc.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite