Festival Naţional de Folclor, întrerupt la Câmpeni din cauza inundaţiilor. Apa a intrat peste spectatori FOTO

0
0
Zona în care se desfăşura festivalul a fost inundată
Zona în care se desfăşura festivalul a fost inundată

Festivalul Naţional de Folclor "Sus, sus, sus, la moţi, la munte" de la Câmpeni a fost suspendat după ce terenul pe care se desfăşura manifestarea a fost inundat în urma ploilor torenţiale înregistrate vineri seara.

Aflat sub avertizare meteorologică cu Cod Roşu, oraşul Câmpeni, ca de altfel întreaga zonă de nord-vest a judeţului Alba, a fost afectat vineri de inundaţii. Apa a pătruns şi pe terenul din apropierea stadionului din oraş, unde avea loc un festival de folclor. Organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă manifestarea, apa depăşind un metru.

Multe dintre maşini au rămas blocate, fiind afectată mare parte din logistica necesară organizării festivalului. Evenimentul se desfăşura în zona terenului de fotbal din oraş, pentru a permite respectarea normelor de protecţie sanitară în vigoare.

Tineri interpreţi din opt judeţe - Botoşani, Mureş, Alba, Sălaj, Timiş, Cluj, Maramureş şi Dolj - participau la festival.

festival campeni inundatii

Manifestările au debutat, joi, prin evenimente cultural educative dedicate copiilor şi un spectacol folcloric. Vineri au avut loc şi un Târg al meşterilor tradiţionali, o expoziţie stradală de artă fotografică şi un recital extraordinar cu muzică de fanfară.

festival campeni inundatii

Printre cei care urmau să urce pe scenă în recital vineri seara se află artişti ai Ansamblului Folcloric al judeţului Alba, Mirela Mănescu, Gheorghiţa Nicolae, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Plante medicinale din Apuseni, vândute pe bani grei în Germania. Mica afacere din cătunul Gheţari FOTO

 

Mort condamnat la închisoare cu executare. Îşi îngrijea mama bolnavă şi tăiase copaci din pădure pentru foc

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri