Festin la Balul Vânătorilor din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţiile vânătorilor albaiulieni s-au fotografiat lângă standul cu trofee
Soţiile vânătorilor albaiulieni s-au fotografiat lângă standul cu trofee

Aproape 400 de persoane au participat aseară la Balul Vânătorilor din Alba Iulia. Atracţia petrecerii a fost standul cu trofee amenajat în sală. Vânătorii şi însoţitoarele lor s-au fotografiat lângă vânatul expus, au consumat preparate vânătoreşti şi au participat la o tombolă la care marele premiu a fost o blană de vulpe.

După jumătatea lunii februarie începe prohibiţia la majoritatea speciilor de vânat, la mistreţ, căprilor şi la păsări. Pentru a marca această pauză, până la noul sezon,  la Alba Iulia se organizează Balul Vânătorilor, la care pot lua parte atât cei care sunt pasionaţi de vânătoar cât şi gurmanzii care apreciază preparatele deosebite care sunt servite la masa vânătorilor.

Standul cu trofee o atracţie pentru femei

Aseară atracţia pentru vânători a fost standul cu trofee amenajat în sală. Vânătorii care au avut mai puţin noroc anul acesta au putut să se fotografierze lângă blănurile de vulpe s-au trofeele de cerb. În stand puteau fi văzuţi şi fazani sau iepuri, un mistreţ şi un căprior împăiaţi. Nici doamenele îmbrăcate în ţinute de seară şi cu pantofi cu toc nu s-au sfiit şi au făcut şi ele poze pentru a le avea ca amintire.

image

„Soţul meu este vânător. Eu vin pentru prima dată la un bal de felul acesta. Atmosfera este foarte plăcută şi ne simţim foarte bine. Sunt  spectaculase trofeele şi mâncarea este foarte gustoasă“, a spus Mihaela Armănaş din Alba Iulia. Meniul a fost apreciat de toţi cei prezenţi. De pe masa vânătorilor albaiulieni nu au lipsit aperitivele cu specific şi tradiţional, tobă, ruladă de carne. Mai apoi s-a servit o altă delicatesă, vişlii de căprior. Felurile principale de mâncare, ciorba şi friptura au fost preparate din carne de mistreţ. „Nu sunt vânător, dar îmi place să petrec cu mâncare gustoasă la un  eveniment deosebit. Din ce am gustat până acum, cel mai mult mi-a plăcut rulada vânătorească, foarte gustoasă“, a explicat Dumitru Damian.

image

Botezul vânătoresc o tradiţie la Alba Iulia

Seara a fost plină şi de surprize. S-a organizat o tombolă la care marele premiu a fost o blană de vulpe. Cel mai aşteptat moment a fost însă „botezul“ vânătoresc. Potrivit tradiţiei la prinderea primului vânat noul membru trebuie să fie „botezat“ de către celialţi vânători cu experienţă. De fapt ceremonia este una punitivă în care noul vânător este lovit cu o nuia. „Este o tradiţie acest «botez» care poate fi mai blând sau mai dur “, a spus Nicolae Oneţiu, directorul AJVPS Alba. La partidele de vânătoare noul membru poate să fie iertat mai uşor, dacă se dovedeşte darnic şi oferă pentru botezul lui o masă din primul său vânat stropită cu vin.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite