Femeie de 53 de ani din Aiud arestată pentru tentativă de omor. A înjunghiat un bărbat cu care a consumat alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

O femeie în vârstă de 53 de ani din Aiud, cu antecedente penale, a fost reţinută şi va fi propusă pentru arestare preventivă, după ce l-a înjunghiat pe un bărbat cu care consumase alcool. Femeia este acuzată de tentativă de omor.

Agresiunea a avut loc petrecut duminică seara, în apartamentul femeii, din municipiul Aiud. Cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Din primele date, femeia ar fi consumat băuturi alcoolice, împreună cu victima, V.F, un băt în vârstă de 50 de ani, şi prietena lui, într-un local. Apoi au mai cumpărat ţuică şi şi-au continuat “petrecerea” la apartamentul inculpatei.

La domiciliul femeii, bărbatul şi prietena lui s-au certat, astfel că “gazda” i-a cerut să plece, însă acesta a refuzat. Au urmat discuţii contradictorii, care au degenerat. În cele din urmă, femeia de 53 de ani s-a ridicat în picioare şi l-a lovit cu un briceag în zona hemitorace drept, aproape de inimă. Bărbatul a părăsit apartamentul şi şi-a dat seama, pe drum, că este rănit. Şi-a sunat prietena, care l-a chemat înapoi în apartament şi a chemat poliţia şi salvarea.

A fost dus la spital şi supus unei intervenţii chirugicale, fiind internat pentru îngrijiri medicale de specialitate. Procurorii au constatat, pe baza concluziilor medico-legale, că viaţa bărbatului a fost pusă în pericol. Agresoarea este, potrivit unor surse, Marcela Mărcuş. Are antecedente penale. În 2011, a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru tentativă de omor. Atunci, agresiunea s-a petrecut într-un local public din Aiud. A spart o sticlă şi şi-a rănit victima în zona gâtului.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 13.11.2017, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore, împotriva inculpatei MĂRCUŞ MARCELA, în vârstă de 53 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat. La data de 14.11.2017, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă, iar Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe o durată de 30 de zile începând cu data de 14.11.2017, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba. 

În fapt, s-a reţinut că la data de 12.11.2017, în jurul orei 19:30, în timp ce persoana vătămată, F. V. se afla la locuinţa numitei Mărcuş Marcela, situată în municipiul Aiud, aceasta din urmă, pe fondul consumului de alcool, în urma unei neînţelegeri spontane apărute, i-a aplicat o lovitură cu un cuţit, provocându-i o plagă penetrantă a hemitoracelui stâng, leziuni  care pentru vindecare necesită 25-30 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viaţa în primejdie. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba şi Poliţiei Municipiului Aiud.

Citiţi şi:

Afacerile Daimler Mercedes la Sebeş au „explodat“ în 2017. Star Assembly a ajuns la 1.800 de angajaţi

Licitaţie cu greutate la Alba Iulia. Şapte firme se „bat“ pe contractul de 5 milioane de euro privind întreţinerea spaţiilor verzi

Vânătările Ponorului, rezervaţia unicat în România. Fenomenul bizar care produce inundaţii şi care speria oamenii în trecut

Angajaţii unei primării din Alba nu şi-au primit salariile de două luni. Primar: „La noi, toate sunt atât de mici că nu le vedem“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite