FC Unirea Alba Iulia, în pragul desfiinţării: anchetă DNA, conturi blocate, datorii de peste 1 milion euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţarea echipei FC Unirea a fost verificată de DNA
Finanţarea echipei FC Unirea a fost verificată de DNA

Cu conturile blocate, datorii de peste 1 milion de euro la bugetul de stat şi o anchetă de procurorilor DNA în derulare, clubul de fotbal FC Unirea Alba Iulia este în pragul desfiinţării. Conducerea echipei a amânat vineri reunirea jucătorilor programată, iniţial, pentru luni, 16 ianurie 2012.

Deşi reprezentanţii clubului au vorbit de o amânare a reunirii pentru pregătirea de iarnă, unele voci vorbesc despre dispariţia echipei. „Mi se pare că s-a format un curent împotriva Unirii. Nu este normal să fii arătat cu degetul în oraş. S-ar putea ca echipa să dispară", a declarat Marian Sarmeş, preşedintele clubului pentru www.ligab.ro. De altfel, Sarmeş nu a participat vineri la întâlnirea membrilor consiliului de administraţie.

Societatea care deţine clubul, SC Fotbal Unirea 2006 SA, are datorii de 5,2  milioane de lei la bugetul de stat (1,2 milioane de euro). Restanţele financiare au fost calculate de inspectorii DGFP Alba, care au fost recent într-un control la club. Urmarea controlului a fost blocarea conturilor societăţii.

Ancheta DNA a «oprit» finanţarea cu bani publici de la Consiliul local şi Consiliul judeţean, astfel încât echipa nu mai are un buget stabil pentru a doua parte a campionatului. Verificările procurorilor au vizat modul în care au fost cheltuiţi banii publici alocaţi de cele două instituţii în ultimii cinci ani. Consiliul local a fost de acord să se constituie parte civilă în dosarul care urmează să fie trimis în judecată. Suma indicată de procurorii DNA se ridică la 8 milioane de lei. Decizia privind constituirea ca parte civilă a fost luată şi de Consiliul judeţean. 

Cercetările procurorilor DNA au legătură cu “deturnarea” fondurilor financiare alocate de cele două instituţii ale statului. Astfel, în hotărârile adoptate de Consiliul local şi Consiliul judeţean se prevede că banii sunt destinaţi finanţării activităţii sportive de la grupele de copii şi juniori ale clubului, în timp ce majoritatea banilor au fost utilizaţi pentru susţinerea echipei de seniori.

FC Unirea a terminat turul de campionat pe locul şase în seria a II-a din Liga II. Pe lângă restanţele la stat, clubul are datorii importante, de ordinul zecilor de mii de euro, şi la jucători.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite