Dosarul unui fals agent secret care înşela oameni cu sute de mii de lei. Parchetul, obligat să încheie cercetările

0
0
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Instanţa de judecată a obligat Parchetul de pe pe lângă Judecătoria Alba Iulia să finalizeze până în luna septembrie o anchetă în care sunt cercetate două persoane, un bărbat şi o femeie, pentriu infracţiuni de înşelăciune şu uzurparea de calităţi oficiale.

În cauză sunt cinci victime persoane fizice şi două părţi vătămate persoane juridice. Urmărirea penală a început în urmă cu un an de zile şi nu a fost încă finalizată. La solicitarea uneia dintre victimele bărbatului, Judecătoria Alba Iulia a impus Parchetului să finzalize ancheta până la data de 15 septembrie 2021.

”Stabileşte termen pentru finalizarea urmăririi penale potrivit art. 327 C.pr.pen., în dosarul nr. 1152/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia data de 15.09.2021, termen până la care o nouă contestaţie privind durata procesului penal nu mai poate fi formulată”, se precizează în minuta hotărârii instanţei din 16 iunie 2021.

Bărbatul (G.A.P), zis Keops, în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut de poliţişti în 2 iulie 2020, ulterior fiind lăsat în libertate fără nicio măsură restrictivă. Inculpatul este cercetat pentru înşelăciune şi uzurparea de calităţi oficiale. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în perioada decembrie 2019 - iulie 2020, folosindu-se de calităţi false, ar fi reuşit să convingă persoane să îi remită anumite sume de bani.

Din cercetări a rezultat că unei femei din Sebeş i-ar fi spus că este ofiţer de informaţii şi că recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranţă naţională, condiţionând angajarea de îndeplinirea unor ”misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane şi contractarea unor credite pentru obţinerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de ”agenţie” în misiuni de siguranţă naţională. Ar fi obţinut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

De asemenea, în cursul lunii iunie 2020, l-ar fi apelat pe administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia şi, prezentându-se drept funcţionar al administraţiei financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administraţia fiscală. De asemenea, în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofiţer de poliţie şi pe care l-ar fi ameninţat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier. În acest caz, victima nu a dat curs solicitării şi nu a fost prejudiciată material. 

În cauză mai este cerectată şi o femeie (F. B. C.) care l-ar fi ajutat pe bărbat să obţină credite de la două case de ajutor reciproc din Petreşti şi Teiuş, pe numele victimelor sale. Prejudiciul înregistrat de persoanele înşelate ar fi, în realitate, mult mai mare şi se ridică la câteva sute de mii de lei. Bărbatul a mai fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Dosarul este în faza de rejudecare a legalităţii rechizitoriului şi a  actelor de urmărire penală, Judecătoria dând undă verde cauzei. Acesta a mai fost condamnat în trecut, tot pentru înşelăciune şi a fost liberat condiţionat cu rest de pedeapsă.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Casă veche de 170 de ani din Apuseni, restaurată cu banii Prinţului Charles al Marii Britanii FOTO

 

Un comisar şef de Poliţie şi un arheolog de la Muzeul Unirii, acuzaţi oficial de fabricarea unui dosar penal

 

CNAIR anunţă finalizarea lotului 2 din autostrada Sebeş - Turda în aprilie 2022. Când se va deschide traficul

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite