Dosarul Pomponio – DGFP Alba a ajuns în faza excepţiilor. Se vrea restituirea la DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul grupării infracţionale de la DGFP Alba şi firma Pomponio SA, acuzată de evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice, a avut vineri un nou termen la Curtea de Apel Alba Iulia. Avocatul unuia dintre inculpaţi a solicitat restituirea cauzei la DIICOT, structura de Parchet care l-a instrumentat.

Cererea a fost formulată de avocatul inculpatului Cosmin Limbean, fost director general la societatea Pomponio. Inculpaţii de la DGFP aflaţi în arest preventiv au formulat o nouă cerere de eliberare.

„A fost formulată de către unul dintre apărătorii inculpaţilor solicitarea de restituire a dosarului la parchet pentru refacerea urmăririi penale iar cei patru inculpaţi aflaţi în arest au solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.  Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa cu privire la aceste cereri la următorul termen de judecată stabilit pentru data de 28.10.2011“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de constituirea, aderarea sau sprijinirea  unui grup infracţional nestructurat, cu o existenţă în timp, care acţionează coordonat şi specializat în ce priveşte membrii grupării, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală.

În sarcina celor cinci funcţionari publici cu atribuţii de control, angajaţi ai D.G.F.P. Alba trimişi în judecată în acest dosar s-au reţinut şi săvârşirea infracţiunilor de favorizarea a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei 4 inculpaţi ce au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv sunt acuzaţi şi de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese,  fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

Directorul adjunct Ioan Dobra, şeful de serviciu Dorin Conţan şi inspectorii fiscali Ioan Sârbu, Ioan Ispas şi Ioan Lazăr , toţi suspendaţi din funcţii, sunt funcţionarii implicaţi din partea instituţiei de stat. De la Pomponio sunt inculpaţi în cauză patronul italian Luca Anversa, fostul director general Cosmin Limbean şi angajaţii Elena Avram, Ana Maria Goia, Ramona Maria Achimaş, Marinela Elena Crişan, Iulian Octavian Pop şi Daniel Bădescu.

Ioan Dobra, Ioan Ispas, Dorin Conţan şi Ioan Sârbu, toţi funcţionari cu atribuţii de control de la Finanţele Publice din Alba se află în arest preventiv din 11 mai 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite