Dosarul de corupţie al primarului din Arieşeni a primit ”undă verde” pentru judecată. Instanţele au validat rechizitoriul DNA

0
0
Primarul Marin Jurj ajunge din nou în instanţa de judecată
Primarul Marin Jurj ajunge din nou în instanţa de judecată

Instanţele din Alba Iulia au finalizat procedura camerei preliminare în dosarul de corupţie al primarului comunei Arieşeni, Marin Jurj.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 23 august 2018 contestaţia formulată de inculpaţi şi a stabilit că actele de urmărire penală au fost corect administrate de către procurori, iar instanţa a fost legal sesizată de către DNA.

”Respinge ca nefondate contestaţiile declarate de inculpaţii Jurj Vasile Marin, Bădică Ştefan Horaţiu, Bădică Anamaria şi SC Alfa Ştef Proiect SRL Şelimbăr împotriva încheierii penale din 09.05.2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Alba în dosar nr. 6766/107/2017/a1. Obligă pe fiecare inculpat contestator să plătească statului suma de câte 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei. Definitivă”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Curtea de Apel. Dosarul a fost trimis în judecată în decembrie 2017. 

Marin Jurj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de acesta au mai fost deferiţi instanţei pentru infracţiuni similare Bădică Ştefan Horaţiu şi Bădică Anamaria, precum şi persoana juridică Alfa Ştef Proiect SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (Campus învăţământ profesional şi tehnic), primarul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit în relaţia cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false, inexacte şi incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanţii instituţiei amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecinţa aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei. În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei. Vasile Marin Jurj este primar în Arieşeni din 2004, iniţial fiind membru PNL dar şi-a dat demisia în 2014, profitând de ordonanţa care a permis migraţia aleşilor locali, şi s-a înscris în PSD. Acesta a cîştigat în 2017 un rpoces civil cu Agenţia Naţională de Integritate având ca obiect o acuzaţie de incompatibilitate.

Citiţi şi:

 

Probleme pentru Primăria Alba Iulia într-un contract de aproape 17 milioane de euro. A fost suspendată recepţia lucrărilor din zona interioară a Cetăţii

 

A tăiat un copac cu drujba şi a provocat moartea unui om. După 1 an a fost achitat pe motiv că nu putea să prevadă rezultatul faptei sale

 

Ce este ecartamentul şi cum influenţează conducerea unui autovehicul

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri