Primarul comunei Arieşeni din Alba, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în obţinerea de fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
primar arieseni

Primarul comunei Arieşeni, Jurj Vasile Marin, a fost trimis în judecată de Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia pentru fapte de corupţie. Acesta este acuzat că a întocmit şi folosit documente false care au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Marin Jurj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de acesta au mai fost deferiţi instanţei pentru infracţiuni similare Bădică Ştefan Horaţiu şi Bădică Anamaria, precum şi persoana juridică Alfa Ştef Proiect SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile („Campus învăţământ profesional şi tehnic”), inculpatul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit în relaţia cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false, inexacte şi incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanţii instituţiei amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecinţa aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei din care suma de 263.399 lei fonduri FEDR, suma de 40.242.86 lei fonduri de la bugetul de stat şi suma de 74.249,50 lei reprezentând TVA. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparţin Jurj Vasile Marin, Bădică Ştefan Horaţiu şi Bădică Anamaria. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba.  

Vasile Marin Jurj este primar în Arieşeni din 2004, iniţial fiind membru PNL dar şi-a dat demisia în 2014, profitând de ordonanţa care a permis migraţia aleşilor locali, şi s-a înscris în PSD. La ultimele alegeri locale Jurj a fost ales pentru un nou mandat de primar. Primarul din Arieşeni a mai fost judecat, într-un alt dosar, pentru conflict de interese, dar a fost achitat penal şi a primit o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite