Dosar penal pentru ”Dorel”, un muncitor care a tăiat cablul de alimentare a unei bariere de cale ferată în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bariera a rămas coborâtă timp de 18 ore. Foto: alba24.ro
Bariera a rămas coborâtă timp de 18 ore. Foto: alba24.ro

Un bărbat de 50 de ani din Bacau, angajat al unei firme care derulează lucrări de modernizare a liniei ferate în Alba, s-a ales cu dosar penal după ce a distrus cablul de alimentare la o barieră de trecere în comuna Vinţu de Jos.

Muncitorul care a secţionat din greşeală cablul de la sistemul de acţionare al barierei este angajat al firmei Verta Tel Bucureşti, care a subcontractat lucrări de modernizare la calea ferată. Circulaţia în zonă a fost blocată aproximativ 18 ore, fiind reluată marţi, în jurul amiezii.

Este vorba despre R.D., un bărbat de 50 de ani din judeţul Bacău, angajat al firmei care efectuează lucrări la Culoarul IV de cale ferată, pe traseul Vinţu de Jos – Blandiana. La kilometrul 431+ 900 metri, în timp ce conducea un excavator, a rupt un cablu de la sistemul de acţionare al barierei.

Acum este cercetat pentru distrugere din culpă de poliţiştii de la Serviciul Transporturi Feroviare din Alba. Şoferii din zona Alba Iulia care au vrut să scurteze drumul prin Vinţu de Jos, spre sau dinspre Deva, de pe DN1 pe DN7, au fost redirecţionaţi de poliţişti, marţi dimineaţa, pe rute ocolitoare, din cauza unui blocaj rutier. Bariera de trecere la calea ferată din Vinţu de Jos spre „Lutsch 2000″ a fost blocată de luni după-amiază, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Circulaţia trenurilor a fost, de asemenea, afectată, în condiţiile în care s-a putut circula în zonă cu doar 20 de kilometri pe oră. Blocajul a dat de lucru serios şi poliţiştilor, care au fost nevoiţi să ”rezerve” cel puţin două echipaje pentru redirecţionarea circulaţiei auto de pe drumul judeţean.

Tentativă de fraudă la concursul pentru grefieri de la Curtea de Apel Alba Iulia. Sistem de comunicare la distanţă, descoperit la un candidat

Vacanţă de 1 mai la Roşia Montană: tururi ghidate prin istorie şi natură, povestiri la foc, proiecţii de film şi cazare în gospodăriile sătenilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite