Doi tineri din Alba, reţinuţi de poliţie după ce au împuşcat un cerb în Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Alba au fost reţinuţi de poliţiştii specializaţi în protejarea fondului cinegetic, pentru braconaj. Potrivit poliţiştilor, aceştia au împuşcat ilegal un cerb. Autoturismul şi arma folosite la comiterea infracţiunii au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Potrivit IPJ Alba, vineri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii faţă de doi tineri, de 26 şi 23 de ani, din comuna Bistra, judeţul Alba, bănuiţi de comiterea unei fapte de braconaj cinegetic.

În noaptea de 26/27 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare al Fondului Cinegetic 4 Valea Bistrii, cu privire la faptul că este posibil ca pe fondul de vânătoare să fi avut loc o faptă de braconaj.

Patrula din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni s-a deplasat imediat în zonă, iar în urma verificărilor efectuate a identificat un autoturism de teren, condus de un tânăr de 26 de ani, din Bistra.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoturism, corpul neînsufleţit al unui cerb, precum şi o armă de vânătoare. În urma cercetărilor efectuate împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba a rezultat că, în noaptea de 26/27 aprilie, şoferul autoturismului, împreună cu un alt tânăr, de 23 de ani, din Bistra, deţinător legal de armă, ar fi participat la o vânătoare fără a deţine autorizaţie, în afara perioadei legale de vânătoare şi folosind dispozitive de iluminare. Astfel ar fi împuşcat un cerb a cărui valoare a fost estimată la 12.000 de euro.

Poliţiştii le-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite