Distileria din celulă. Ce a păţit un deţinut care avea opt sticle cu fructe fermentate pentru ţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinutul avea o veritabilă distileri în celulă
Deţinutul avea o veritabilă distileri în celulă

Supraveghetorii de la Penitenciarul Aiud au descoperit în celula unui deţinut, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2019, opt PET-uri de 2 litri şi jumătate, toate aproape pline cu fructe fermentate.

În total bărbatul avea in bagajele sale puse în sticle, peste 16 kilograme de fructe fermentate, pe care voia să le transforme în alcool. Drept pedeapsă, acesta a fost sancţionat şi trimis la izolare timp de trei zile.

Deşi fapta s-a produs în urma cu mai bine de jumătate de an, bărbatul în cauză a contestat sancţiunea şi o decizie a magistraţilor de la Judecătoria Aiud  a venit abia pe 20 mai 2020. Potrivit motivării instanţei din Aiud, la un control, ”în data de 29.11.2019, în jurul orei 10:00, cu ocazia efectuării unei percheziţii la camera de deţinere unde este cazat s-au descoperit  8 peturi a câte 2,5 litri fiecare, care conţineau fructe fermentate”.

După ce au fost găsite, bărbatul a recunoscut că sticlele cu fructe fermentate în ele îi aparţin şi că voia să obţină alcool din ele. Mai mult, bărbatul nu era la prima abatere de acest gen, el fiind sancţionat disciplinar şi în trecut tot pentru o faptă similară.

Deşi bărbatul a contestat decizia autorităţilor de la Penitenciarul Aiud, magistraţii judecătoriei nu au acceptat cererea acestuia şi au considerat că bărbatul a fost vinovat pentru faptele sale şi sancţiunea a fost una corectă. Mai mult, acesta a fost obligat şi la plata a 400 de lei, cu titlul cheltuieli de judecată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite