Depozit uriaş de lemne lângă aria protejată Poiana Narciselor din Apuseni: „Asta e România anului 2021“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poiana Narciselor a devenit un uriaş depozit de lemne. Foto: Facebook/ Adrian Puiuleţ
Poiana Narciselor a devenit un uriaş depozit de lemne. Foto: Facebook/ Adrian Puiuleţ

Trunchiuri de copaci tăiaţi, ce alcătuiau un adevărat ”depozit de lemne”, au fost surprinşi în imagini în apropiere de aria protejată Poiana Narciselor din Apuseni, care, în această perioadă, devine atracţie turistică.

Persoana care a făcut publice imaginile pe Facebook spune că acestea au fost filmate duminică, 23 mai.

”Aşa arată poiana cu narcise de la Slevăşoaia-Negrileasa: depozit întreg de lemne, pe locul în care apăreau narcisele. Asta e România anului 2021. După lemne au apărut narcisele, şi aşa puţine. Atâta s-a putut”, spune bărbatul.

   

Poiana Narciselor (Negrileasa-Bucium) a fost declarată din anul 1995 arie protejată naţional. Rezervaţia se află în Munţii Metaliferi, la est de vârful Vâlcoi (1348 m), pe interfluviul dintre Valea Negrilesii şi Valea Grozei. 

   

Aparţine administrativ de comuna Bucium, sat Bucium Poieni, judeţul Alba. Poienile cu narcise ocupă culmea şi versantul nord-vestic al Dealului Buciumanilor, la altitudini cuprinse între 1150 şi 1250 metri. După o mică întrerupere, ele se continuă pe versantul nord-estic al muntelui Vâlcoi. Zona unde au fost găsite lemnele se află la circa 500 de metri de aria protejată, dar tot într-o poiană undre cresc narcise.

Rezervaţia are o suprafaţă de 4,5 ha în lungul culmii, până la limita pădurii; se întind spre est până la înşeuarea de sub vârful cu cota 1260, iar la vest până la versantul sud-estic al muntelui Vâlcoi.

narcise negrileasa apuseni

În fiecare primăvară, poiana din Apuseni devine albă

În fiecare an, la sfârşitul lunii mai, după ce înfloresc narcisele, rezervaţia devine o atracţie turistică. Până în 2019 aici era organizat şi un eveniment folcloric local, dar pandemia a anulat spectacolele din 2020 şi 2021.

narcise lemne negrileasa

   

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Povestea impresionantă de viaţă a unui pompier din Alba Iulia. Doi dintre copii i-au călcat pe urme

 

Fişe medicale false pentru permise de conducere. Percheziţii în Alba şi Cluj. 10 persoane vizate de anchetă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite