„De mâna mea mori!”. Pădurar bătut de un tăietor de lemne recidivist. Ce pedeapsă a primit agresorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și lovire după ce a agresat un pădurar al Ocolului Silvic Alba Iulia și o altă persoană fizică.

Pădurarul a fost bătut în pădure FOTO Adevărul
Pădurarul a fost bătut în pădure FOTO Adevărul

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 6 ianuarie 2023, în timp ce se afla în pădurea din spatele Uzinei Mecanica din cartierul Bărăbanț, inculpatul Emil M. a agresat fizic persoana vătămată, prin lovirea acesteia cu palmele și pumnii în zona capului, provocându-i leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Imediat, în aceleași circumstanțe, inculpatul a agresat fizic și o altă persoană vătămată, care avea calitatea de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Alba Iulia, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i leziuni fizice care au necesitat tot 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Victimele agresorului se deplasau în ziua respectivă, cu o mașină, din Bucerdea Vinoasă, prin Şard, spre cantonul Bărăbanţ, pe teritoriul municipiului Alba Iulia.

„La un moment dat au observat câteva persoane care tăiau lemn de salcâm de pe un teren proprietate privată, care aveau o căruţă cu un cal. Persoana vătămată pădurar a oprit maşina la o distanţă de aproximativ 20-25 de metri de atelajul hipo, moment în care unul dintre cei doi adulţi, mai precis inculpatul, a mers la geamul maşinii, iar după o discuţie în contradictoriu referitoare la aspectul că acel cetăţean ar fi fost prins la furat lemne la începutul lunii decembrie a anului 2022, a început să îl lovească, prin geamul deschis al maşinii cu pumnii în zona capului şi a feţei, strigând «de mâna mea mori!». Întrucât persoana vătămată s-a dat jos din maşină şi a început să îi spună să se oprească, inculpatul s-a îndreptat spre el şi a început să îl lovească cu pumnul în zona capului, a ochilor, a urechii şi l-a trântit pe jos”, se precizează în dosar.

Agresorul a recunoscut faptele, deși inițial a încercat să invoce provocarea. Acesta nu este la prima incidenţă cu legea penală, din fişa sa de cazier rezultând că a mai comis anterior infracţiuni care au implicat violenţă, chiar şi o infracţiune de ultraj, precum şi că a fost încarcerat de două ori, fiind eliberat condiţionat.

În final, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Mai trebuie să plătească daune morale de 1.000 de lei unei adintre cele două victime. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 13 decembrie 2023 poate fi contestată cu apel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite