Fabrica de falsuri a unui ardelean: a „produs” permise auto, poliţe RCA şi certificate de vaccinare. Percheziţii în nouă judeţe şi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia Română
Foto: Poliţia Română

Zeci de percheziţii au loc marţi în nouă judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar în care un bărbat din Alba este acuzat că falsifica permise de conducere, asigurări RCA şi certificate de vaccinare.

UPDATE Persoana care ar fi falsificat documentele este un bărbat în vârstă de 34 de ani din Cugir, care mai este cercetat şi pentru contrabandă cu ţigări. Pe 14 aprilie 2022, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul acestuia unde au fost găsite ţigări de contrabandă. Atunci a fost reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii au descoperit la momentul respectiv documente susceptibile a fi falsificate.

Noul dosar este o continuare a cercetărilor realizate în cauza din luna aprilie. În cursul zilei de marţi, 12 iulie, la sediul IPJ Alba au fost audiaţi bărbatul din Cugir şi circa 30 de persoane din cele 63 vizate îm anchetă. O parte dintre acestea nu au fost găsite la domiciliu, poliţiştii suspectând că sunt plecate din ţară. La percheziţii au fost descoperite certificate de calificare profesională şi certificate COVID negative, despre care există suspiciuni că sunt falsificate.

Textul iniţial: Anchetatorii au identificat până în prezent 63 de persoane care au beneficiat de serviciile sale. „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 50 de percheziţii domiciliare, dintre care 34 în judeţul Alba, 5 în judeţul Hunedoara, câte două în judeţele Giurgiu, Sibiu şi în municipiul Bucureşti şi câte una în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Timiş, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, anunţă IGPR.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2020 - aprilie 2022, un bărbat din judeţul Alba ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere, poliţe de asigurare RCA, certificate de competenţă profesională şi certificate de teste SARS CoV-2- RT – PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani. 

Poliţiştii au identificat, până în prezent, 63 de persoane care ar fi beneficiat de astfel de înscrisuri false, faţă de acestea cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale. 

La activităţi, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă atât poliţişti din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cât şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Timiş, precum şi poliţişti din municipiul Bucureşti. 

Acţiunea este sprijinită de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba.

 

Vă mai recomandăm:

 

Secetă puternică şi în Transilvania. Fermier: „La porumb, pierderile depăşesc 40 la sută”

 

Contabila care a realizat o schemă piramidală din sute de credite ilegale. A falsificat chiar şi semnătura fiicei sale pentru 150.000 de lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite