De ce nu există căldură în interiorul maşinii. Cauze şi metode de verificare şi reparare a problemei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul de funcţionare a sistemului de încălzire a maşinii pe perioada iernii poate reprezenta o mare problemă pe orice şofer. Cauzele absenţei căldurii pot fi determinate de mai mulţi factori.

Absenţa căldurii în interior, supraîncălzirea motorului, scăderea randamentului motorului şi menţinerea acestuia la un nivel mult mai rece decât este normal, chiar după un drum lung, sunt probleme care pot fi remediate prin următoarele acţiuni:

- Curăţarea furtunelor de la instalaţia de răcire, lucru care presupune demontarea acestora

- Curăţarea radiatorului mare, unii specialişti recomandând oţetul fiert, în cazul în care nu este disponibilă o soluţie specială de curăţare.

- Curăţarea, în acelaşi mod, a radiatorului mic, încălzitorul sau caloriferul, care poate avea o parte importantă din vină pentru absenţa căldurii sau furnizarea acesteia la un nivel scăzut.

- Demontarea şi schimbarea termostatului, dacă situaţia o impune. În unele cazuri este suficientă o spălarea a piesei şi montarea la loc.

- Verificarea şi schimbarea sau curăţarea filtrului de polen.

- Verificarea pompei de apă, care poate determina încingerea motorului şi absenţa căldurii din habitaclu. 

- Verificarea electrovalvelor de pe furtunul care intră în radiatorul de încălzire.

- Verificarea ventilatorului din maşină, la care se poate avea acces relativ uşor prin torpedou.

- Iarna se completează doar cu antigel, deoarece apa poate depune piatră şi ar putea determina înfundarea furtunelor.

Unele dintre aceste pot fi realizate chiar de către şoferi cu minime cunoştinţe, dar pentru altele este nevoie de o deplasare cu maşina la un service specializat.

Citiţi şi:

VIDEO Preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, despre anularea pensiilor speciale: „Un judecător traumatizat este un posibil judecător uşor şantajabil”

 

Cum atrage autostrada investitori străini. O companie din Belgia construieşte în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

 

Cum îi urmărea securitatea comunistă pe românii nemulţumiţi de lipsurile din magazine. Mărturia scriitorului Ion Buzaşi despre sistemul social din ţară

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite