Cuib de barză mutat prin ordin de ministru. Se întâmplă la Aiud şi trebuie relocat cu personal de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuib de barză din Aiud, judeţul Alba, va fi relocat prin ordin de ministru. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul emis de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe a fost publicat în Monitorul Oficial al României” nr. 102/11.02.2020 a fost publicat Ordinul nr. 98/29.01.2020 privind aprobarea relocării unui cuib de barză (Ciconia ciconia) de pe raza localităţii Aiud.

Documentul a fost emis în baza dispoziţiilor unui referat de aprobare al Direcţiei Biodiversitate şi a unui avizului al Academiei Române, conform procedurii de stabilire a derogării de la măsurile de protecţiei a speciilor de floră şi faună sălbatică, ”respectând prevederile OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”. 

Potrivit ordinului de ministru, relocarea trebuie făcută până pe 1 martie 2020, cu personal tehnic de specialitate, la aproximativ 20 de metri distanţă faţă de locaţia actuală, în baza unei autorizaţii de mediu de relocare/capturare. În termen de 7 zile de la efectuarea derogării, beneficiarul trebuie să transmită Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba un raport asupra acţiunii derulate pe baza derogării obţinute, care la rândul său trebuie să-şi informeze superiorii, în termen de 30 de zile, printr-un raport. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite