Crima de la Cugir: bărbatul care şi-a înjunghiat fosta iubită şi pe tatăl acesteia în stradă, arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul de 34 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Bărbatul de 34 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul din Cugir care şi-a înjunghiat, în plină stradă, fosta iubită, precum şi pe tatăl acesteia, care a decedat la spital, a fost arestat preventiv duminică seara de magistraţii Tribunalului Alba. Ghinea Florin Nicolae riscă până la 25 de ani de închisoare.

Judecătorii au emis mandat de arestare pe numele bărbatului pentru 30 de zile, începând de duminică. Acesta nu a făcut contestaţie în sala de judecată. Un bărbat din Cugir a murit, iar fiica sa se află în stare gravă după ce fostul concubin al fetei, care avea interdicţie să se apropie la mai puţin de 100 de metri de ei, i-a atacat în plină stradă cu un cuţit de bucătărie.

Cei doi au fost înjunghiaţi pe una din străzile principale din oraş, atacatorul fugind imediat după comiterea faptei. Mai mulţi martori au sunat la 112, victimele fiind găsite căzute la pământ sub un copac din zonă. Tatăl, în vârstă de 60 de ani, a decedat după câteva ore la Spitalul din Alba Iulia, iar fiica sa, de 25 de ani, a fost internată cu răni grave

Prins ulterior, bărbatul şi-a recunoscut fapta, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru omor şi tentativă de omor. Atât victimele cât şi părinţii bărbatului obţinuseră în luna august câte un ordin de protecţie, pe o durată de şase luni, acesta fiind obligat de Judecătoria Alba Iulia să păstreze o distanţă de minimum 100 de metri faţă de reclamanţi.

criminal cugir

Ca urmare a comportamentului agresiv, atât părinţii săi cât şi familia fostei iubite l-au acţionat în judecată şi au obţinut ordine de protecţie, care i-au interzis să se apropie de aceştia. Primul ordin de protecţie a fost emis în 9 august 2016, la solicitarea familiei fostei concubine, iar al doilea în 28 august la cererea părinţilor bărbatului. De asemenea, lui Ghinea i-a fost interzis şi orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în alt mod cu fosta sa iubită şi cu tatăl acesteia, precum şi cu fiica sa. De verificarea modului în care sunt respectate ordinele de protecţie este responsabilă Poliţia Oraşului Cugir.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului GHINEA NICOLAE FLORIN, în vârstă de 34 ani, pe o durată de 24 de ore,  începând cu data de 18.09.2016, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi tentativă de omor. În aceeaşi dată, urmare propunerii formulate de către procuror,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă.

În fapt, s-a reţinut că, în data de 17.09.2016, în jurul orei 17.40, în timp ce persoanele vătămate  D. T. şi D. L. M. (tată şi fiică) se deplasau, pe o stradă din oraşul Cugir, judeţul Alba, inculpatul Ghinea Nicolae Florin, fostul concubin al victimei D. L. M., având un cuţit de bucătărie asupra sa, a aplicat mai multe lovituri cu acest obiect victimelor D. T. şi respectiv D. L. M., cauzându-le leziuni corporale grave ce au condus la scurt timp la decesul victimei D.T., şi, respectiv, care au pus viaţa în pericol victimei D. L. M., aceasta din urmă fiind transportată de urgenţă la Spitalul oraşului Cugir, şi de aici, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba. 

Citiţi şi:

 

Crimă la Cugir. Tată şi fiică, înjunghiaţi în plină stradă. Bărbatul a murit la spital VIDEO

Crima de la Cugir. Agresorul avea ordin de restricţie şi nu se putea apropia la mai puţin de 100 de metri de victime

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite