Consilierul local din Alba Iulia speriat de DNA a „spart“ greva. A votat bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul democrat liberal Horea Bărdaş a intrat în grevă pe fondul discuţiilor aprinse legate de constituirea Primăriei ca parte civilă într-un dosar penal instrumentat de DNA Alba Iulia.

Horea Bărdaş şi-a anunţat intrarea în grevă  pe 24 ianuarie, când a fost adusă în discuţie constituirea Primăriei ca parte civilă într-un dosar penal în care procurorii anticorupţie fac cercetări cu privire la sumele cu care a fost susţinută de la bugetul local activitatea clubului de fotbal FC Unirea.

Atunci,  Horea Bărdaş spunea răspicat că  „Există o presiune mare a DNA-ului. Intru în grevă, nu mai ridic mâna.  Nu mai votez nimic. Mie mi se pun în mapă nişte documente parafate şi eu ridic mâna. De ce trebuie să răspund eu acum pentru că nişte acte au fost prost făcute? În aceste condiţii, nu mai am siguranţa că rapoartele făcute de Primărie sunt în regulă şi atunci refuz să mai ridic mâna. Noi votăm şi mâine vine DNA-ul şi zice că nu-i bine. Consider că noi nu mai avem dreptul la un punct de vedere în Consiliul Local. Noi facem jocul DNA-ului“, a spus pe un ton aspru Bărdaş.

Tot atunci, a venit şi cu o propunere. „Cer schimbarea Consiliului Local şi propun să aibă în componenţă un reprezentant de la DNA, DIICOT, Garda Financiară. Dacă mergem aşa va trebui să ne angajăm fiecare câte un avocat“, a spus Horea Bărdaş, care s-a abţinut de la votul proiectelor aflate pe ordinea de zi.

La şedinţa de luni, a Consiliului Local Alba Iulia, Horea Bărdaş a renunţat la embargoul autoimpus şi a ridicat mâna „pentru“, când a fost vorba de bugetul pe anul 2012. „Sparg greva şi votez acest proiect, la restul o să mă abţin“, a spus Horea Bărdaş.

Dosarul instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia vizează circuitul banilor publici de la clubul de fotbal FC Unirea, susţinut cu sume de ordinul milioanelor de lei, în ultimii ani, de la bugetul local şi cel judeţean.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite