Cineastul român Eduard Schneider, co-producător al filmului ”Pop-Up”. Pelicula a fost turnată în Australia şi la Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la filmările din zona Rîpa Roşie. Foto: facebook - Edi Schneider
Imagine de la filmările din zona Rîpa Roşie. Foto: facebook - Edi Schneider

Camere de filmat, actori, butaforie şi engleză cu accent australian sunt doar câteva experienţe cu care localnicii din Lancrăm şi Sebeş au avut de-a face cu ocazia filmărilor la ”Pop-Up”, un film australian al cărui co-producător este Eduard Schneider din Sebeş.

„Pop-Up” este un film de lung-metraj bazat pe un scenariu original, scris şi regizat de Stuart McBratney, care prezintă întâmplările prin care trec trei personaje, interconectate de acelaşi eveniment.

Un tată şomer găseşte un aparat de fotografiat pe care există o singură poză, cu chipul unei femei, pe care încearcă să o găsească. Un regizor de teatru insomniac vrea să se răzbune pe un critic caustic. O imigrantă româncă încearcă să treacă peste o despărţire dureroasă, dăruind felicitări pop-up. Scenele centrate pe experienţa acestei românce, interpretate de Clara Vodă, au fost filmate în zona Sebeşului (există chiar şi nişte cadre cu o plimbare la Râpa Roşie). De altfel, compania de producţie a lui Schneider, respectiv Schneider Productions a fost cea care a produs întreaga secvenţă românească, adică aproximativ 20% din film.”Suntem de pe tot globul adunaţi aici la Sebeş, de la Sydney, Brisbane, Los Angeles şi până la Bucureşti. Am început să filmăm pe străzi, pe câmp, în oraş, lumea e interesată să vadă ce se întâmplă”, spunea Eduard Schneider la începutul filmărilor.

Între timp, filmul a fost terminat şi recent a fost prezentat la Sebeş. La eveniment a fost prezent şi regizorul Stuart Mc Bratney. Actorii din rolurile principale care n-au putut fi prezenţi au trimis mesaje filmate special pentru publicul din Sebeş. Evenimentul a avut tot dichisul, de la covor roşu la un colţ pentru fotografii şi a adunat câteva sute de iubitori ai filmului, dar şi localnici care au vrut să vadă rezultatul scenelor filmate sub ochii lor. 

”Dacă iei o bucată de pâine şi o pui în România, şi mai adaugi şi o alta, din Australia, obţii un sandwich care conţine întreaga lume, atât de departe aş merge cu viziunea aceasta” a spus Stuart Mc Bratney, regizorul filmului. Din distribuţie fac parte Eugene Gilfedder (care a jucat în mai multe filme, printre care şi serialul H2O – „Under the Weather”), Clara Vodă, Greg Powell, Laura Vasiliu, Brenton Prince (care a avut un rol secundar în „The Great Gatsby”), Chris Taylor, May Grehan, David Elliott, Melissa Hanes, Evan Olman, Maria Ploae, Shant Sarkissian, Greg Sullivan, Tom Dalzell, Ellacoco Hammer şi Genna Chanelle Hayes.

film pop up sebes

Foto: popupmovie.com

Eduard Schneider, este unul dintre cei mai cunoscuţi producători foto-video din ţară. În ultimul an, pe lângă proiectele în care a fost implicat, a realizat filmări şi pentru cele mai populare festivaluri din România, Electric Castle şi Untold Festival. El deţine la Sebeş unul dintre cele mai performante studiouri de înregistrări video. 

Edi Schneider s-a născut în Sebeş. La 14 ani a plecat împreună cu părinţii în Germania. În 1997 s-a reîntors în oraşul natal, hotărât să schimbe România. Timp de câţiva ani a deţinut cel mai performant studio de înregistrări audio din Transilvania, lucrând pentru toată industria muzicală românească. A fost producător pentru zeci de videoclipuri, spoturi şi scurt-metraje. Printre acestea, se află şi videoclipul piesei “Playing With Fire”, interpretată de Paula Seling şi Ovi, care a reprezentat România la Eurovision în 2010. Tot din 2010, este cetăţean de onoare al municipiul Sebeş.

Brandurile de Cugir dorite de toată lumea şi care se vindeau pe pile în comunism: maşina de spălat Albalux şi maşina de cusut Ileana

Lovitura finală pentru RMGC: localitatea Roşia Montană, declarată sit istoric de categorie A pe o rază de 2 kilometri

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite