Cetatea Alba Iulia, locul ideal pentru Festivalul Dilema veche

0
0
Mircea Vasilescu (dreapta), împreună cu Mircea Hava şi Ion Dumitrel
Mircea Vasilescu (dreapta), împreună cu Mircea Hava şi Ion Dumitrel

Organizatorii primei ediţii a Festivalului Dilema veche, ce se desfăşoară de vineri până duminică în Cetatea Alba Iulia, au prezentat miercuri câteva opinii despre evenimentul cultural. Ideea generală este că Cetatea reprezintă locul ideal pentru festival.

Au fost prezenţi la conferinţa de presă Mircea Vasilescu, redactorul şef al revistei Dilema veche, primarul Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

Mircea Vasilescu: „Ideea festivalului a venit acum doi ani, la Ferrara, unde am participat la un festival similar. Foarte intersant a fost faptul că tot oraşul era în stradă. M-am gândit dacă putem organiza aşa ceva şi în România, într-un oraş care să nu fie Bucureşti. Am găsit locul ideal în Cetatea Alba Iulia. Vrem un festival prin care mai multe domenii ale culturii şi artei să fie prezente şi să valorificăm şi potenţialul locului. Dilema Veche a împlinit 18 ani şi trebuie să dea o probă de majorat. Dincolo de eveniment avem idei şi scopuri comune pe termen lung. Intenţia noastră este să devină un festival anual tot la Alba Iulia şi să îl transformăm în unul internaţional“.

Mircea Hava: „Nu vrem să fie doar pentru Alba Iulia sau judeţul Alba, ci unul pentru toată ţara. Am primit foarte multe telefoane din ţară. Multă lume se interesează de festival şi va participa. Toată lumea a fost de acord că acest festival trebuie să fie la Alba Iulia. În fiecare an va creşte şi va fi altceva“.

Ion Dumitrel: „Suntem mândri că se întâmplă în Transilvania, la Alba Iulia, şi nu în altă parte. Am avut un gând mai vechi cu Dilema. Datorită acestuia eveniment, pentru prima dată de cânt Consiliul Judeţean organizează evenimente, apare pe afiş şi Ministerul Culturii. Vom susţine ca acest festival să aibă loc în fiecare an în Cetate. Alba Iulia devine centrul cultural al Transilvaniei“.

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite