Cel mai vârstnic cascador profesionist din România face, la 71 de ani, o cascadorie tată-fiu la „Românii au talent”

0
Publicat:

Cel mai vârstnic cascador profesionist din România, încă în activitate, Lae Dreghici, a anunțat că este concurent la emisiunea „Românii au talent” de la ProTV și că va face prima cascadă „tată-fiu”, alături de Robert, fiul său.

Lae Dreghici și ultima cascadorie realizată la Alba Iulia FOTO Adevărul
Lae Dreghici și ultima cascadorie realizată la Alba Iulia FOTO Adevărul

„În data de 8 octombrie, am prima filmare, alături de fiul meu, concurent și el. Locația – București – Kentauros Media – Ștefănești de Jos. Pe această cale fac invitație tuturor prietenilor și colegilor cascadori, care sunt aproape și vor să vina să vadă prima cascadă auto, executată de tată și fiu. Filmarea va fi seara după ora 19,00”, a transmis cascadorul din Alba Iulia.

Lae Dreghici, în vârstă de 71 de ani, este renumit pentru dificultatea cascadoriilor sale, cu care a impresionat inclusiv în mai multe filme româneşti celebre. Una dintre cele mai cunoscute cascadorii este cea din 1995, când a evoluat în faţa a 50.000 de spectatori pe şoseaua de centură din Alba Iulia și a sărit cu o Dacia 1310 peste două tiruri aşezate unul după celălalt. Cascadoria a fost prezentată la vremea respectivă și la un post de televiziune din SUA.

Cascadoria din 1995 FOTO captură video Youtube
Cascadoria din 1995 FOTO captură video Youtube

Ultima cascadorie a fost pusă în scenă în 20 august 2023. Lae, cum îi zic prietenii, a sărit cu o mașină modificată peste 20 de metri, peste un mic lac aflat pe un teren de lângă Alba Iulia. Sute de oameni au ținut să fie prezenți la cascadș.

Lae s-a născut în satul Oarda de Sus, într-o familie de oameni simpli, locuind într-o casă de pământ acoperită cu paie. Povestea lui în lumea cascadoriei a început la vârsta de 9 ani, când a sărit de pe şura casei părinteşti. A vrut să sară de pe turla bisericii, unde mai urca din când în când să le dea mâncare porumbeilor, dar s-a răzgândit.

O altă săritură cu mașina a lui Lae Cascadorul FOTO Adevărul
O altă săritură cu mașina a lui Lae Cascadorul FOTO Adevărul

La 18 ani, a decis să facă armata voluntar şi a ajuns la Constanţa, însă neastâmpărarea îl urmărea peste tot şi nu a rezistat mult în regimul de cazarmă. A plecat la Bucureşti, pentru a-şi urma visul pe care instinctul i-l dădea de mic, şi anume de a fi cascador. După câțiva ani a reușit să intre în lumea filmului, unde a realizat cascadorii în filme celebre, multe alături de regretatul Szobi Csech.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite