Bărbatul din Sebeş care şi-a omorât concubina cu toporul în faţa copiilor a primit 10 ani de închisoare

0
0
Bărbatul îşi va petrece următorii 10 ani la închisoare. Foto Arhivă
Bărbatul îşi va petrece următorii 10 ani la închisoare. Foto Arhivă

Judecătorii Tribunalului Alba au fost blânzi cu bărbatul din Sebeş care şi-a ucis concubina cu toporul în faţa propriilor copii. Şamu Ilie, de 28 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pedeapsa minimă prevăzută pentru infracţiunea de omor. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Tribunalul Alba a pronunţat prima sentinţă în acest dosar luni, 29 iunie 2015. Instanţa l-a condamnat pe tânăr la 10 ani de închisoare în regim de detenţie şi a decis achitarea de către inculpat a unor sume de bani către cei doi minori. Astfel, Şamu Ilie trebuie să plătească fiecăruia suma lunară de 487,50 lei, începând cu data decesului mamei lor şi până la vârsta de 18 ani. De asemenea, minorii vor primi fiecare câte 15.000 de lei daune morale. Pedeapsa aplicată inculpatului este minimul prevăzut de Codul penal pentru infracţiunea de omor. Foarte probabil, judecătorii au ţinut cont de faptul că inculpatul nu este recidivist.

Crima şocantă a avut loc în luna ianuarie 2015. ”În noaptea de 20/21.01.2015, în timp ce se afla la reşedinţa din municipiului Sebeş, profitând de faptul că concubina sa dormea pe un pat alături de cei doi copii minori ai săi, i-a aplicat o lovitură cu un cuţit în zona gâtului şi mai multe lovituri în zona capului cu un topor metalic, cauzându-i leziuni care au condus la deces”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba, făcut public la momentul respectiv. Bărbatul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv.

Cei doi erau împreună de 6 ani. De câteva luni, tânărul începuse să-şi suspecteze iubita că ar avea pe altcineva. Bănuielile i-ar fi fost fost confirmate în ziua respectivă, când a văzut-o că trimite mesaje pe telefon. Tânăra de 21 de ani îi scria altui bărbat că îl iubeşte mai mult decât pe el. Orbit de furie, acesta a atacat-o cu un topor în timp ce dormea, iar după ce a ucis-o, a luat copiii îngroziţi, i-a dus la nişte rude şi s-a predat la poliţie. 


În baza art. 396 alin. (2) şi (10) C.p.pen. condamnă pe inculpatul Şamu Ilie , deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. (1) C.pen. raportat la art. 199 alin. (1) C.pen. în condiţiile art. 77 lit. e) C.pen. În baza art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 C.pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, din momentul rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Admite în parte acţiunea civilă formulată în numele persoanelor vătămate minore: 1. În baza art. 19 C.p.pen. raportat la art. 1.390 C.civ. obligă inculpatul să plătească lunar fiecărei păţi civile o despăgubire în cuantum de 487,50 lei, începând cu data decesului victimei  (21.01.2015) şi până la împlinirea vârstei de 18 ani de către persoanele civile minore. 2. În baza art. 19 C.p.pen. raportat la art. 1.391 alin. (2) C.civ. obligă inculpatul să plătească fiecărei părţi civile suma de 15.000 lei, reprezentând daune morale. În baza art. 72 alin. (1) C.pen. scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive din data de 21.01.2015 la zi. În baza art. 399 alin. (1) C.p.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29 iunie 2015. 

Crimă terifiantă la Sebeş: un bărbat şi-a omorât concubina de 21 de ani cu lovituri de topor în faţa copiilor

Grupările de interlopi care au terorizat Alba: bătăuşi, proxeneţi, traficanţi de minori, recuperatori

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite