Bărbat din Alba transferat în Germania, unde făcea parte dintr-un grup infracţional care fura şi falsifica carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din comuna Doştat a fost transferat în Germania unde este cercetat penal pentru mai multe infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii şi infracţiuni de fals, pedepsite de codul penal german cu până la 10 ani de închisoare.

B. Alin a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia la sfârşitul lunii martie şi transferat autorităţilor germane pentru continuarea cercetărilor. Bărbatul este acuzat că făce aparte dintr-un grup infracţional organizat care sustrăgea carduri şi le folosea pentru operaţiuni de achiziţionare a unor bunuri.

În total, bărbatul din Doştat a cumpărat bunuri în perioada februarie-martie 2017, cu carduri furate, în valoare de peste 6.000 de euro. De exemplu, acesta a a achiziţionat mobilă în valoare de 1.000 de euro, de câteva ori carburnat de la benzinării, precum şi diverse alte cumpărături. 

”Faptele descrise se încadrează la infracţiunile prevăzute la art. 360 cod penal si anume acces ilegal la un sistem informatic, art. 250 alin 1 cod penal, efectuare de operaţiuni comerciale in mod fraudulos, şi art. 313 cod penal, punere in circulaţie de valori falsificate. (…) Pentru aceste motive, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale mai sus amintite şi că nu este incident în cauză niciunul din  motivele obligatorii sau opţionale de refuz al executării, Curtea va dispune punerea în executare  a mandatului  european de arestare emis de autorităţile judiciare germane.

Referitor la luarea măsurii arestării preventive în vederea predării, Curtea consideră că necesitatea asigurării desfăşurării cu maximă celeritate a procedurilor judiciare privind executarea mandatului european de arestare, impun luarea unei măsuri restrictive ferme, apte să ofere garanţii cu privire la punerea în executare a mandatului european de arestare şi predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare germane”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel. Persoana solicitată a fost de acord cu predarea şi a solicitat ca, în cazul unei condamnări în Germania, să i se permită să efectueze pedeapsa în România.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite