Autostrada A10 Sebeş - Turda. S-au reluat lucrările la alunecarea de teren din zona Oiejdea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au revenit pe şantier în zona alunecării de teren. Foto: captură video youtube
Muncitorii au revenit pe şantier în zona alunecării de teren. Foto: captură video youtube

Antreprenorul care construieşte lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda a reluat lucrările n zona alunecării de teren de la Oiejdea, unul dintre cele două obiective importante care au mai rămas de finalizat pe acest tronson.

Lucrările pe A10 au fost întrerupte din cauza vremii, dar şi pentru că s-a făcut o completare la expertiza tehnică prin care sunt avute în vedere soluţii noi pentru stabilizarea dealului.

Până la această dată, antreprenorul AKTOR a executat două rânduri de piloni foraţi, au fost realizate drenuri pentru apa subterană şi rigole pentru apa de suprafaţă şi s-a realizat o descărcare prin excavare a versantului, lucrări de sprijinire şi de taluzare.

Potrivit ziarulunirea.ro, vor trebui foraţi 68 de piloţi în plus. Practic, va fi adăugat un ecran suplimentar de piloţi foraţi de un metru diametru şi 20 de metri lungime. Pe lângă lucrările de forare a piloţilor, constructorul va fi nevoit să efectueze şi alte lucrări care să permită atingerea nivelului de siguranţă necesar finalizării autostrăzii.

În final, vor trebui finalizate zidurile de sprijin din pământ armat, grinzile de coronament, contrabanchetele din beton şi pământ stabilizat, terasamentele şi rigolele. Lucrările pentru stabilizarea alunecări de teren de la Oiejdea, ar trebui să fie finalizate până la finalul lunii iunie. În zona respectivă, pe o distanţă de circa 1 km, circulaţia se desfăşoară în prezent pe o singură bandă, pe sensul Alba Iulia - Turda.

Al doilea obiectiv rămas neterminat este Centrul de Întreţinere şi Management din nodul rutier Teiuş, unde au fost reluate, de asemenea, lucrările. 

Vă mai recomandăm:

Procesul de 4,5 miliarde de dolari pentru aurul de la Roşia Montană. Cum răspunde România la ultimele acuzaţii ale companiei canadiene

 

Românii care au luptat cu bolşevicii ruşi în Siberia. S-au întors eroi, dar comuniştii i-au trimis la închisoare

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite