Artişti din Franţa, Italia şi Grecia la festivalul underground din şanţurile Cetăţii Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile Ryma din şanturile Cetăţii Alba Iulia se transformă timp de două zile în capitala muzicii underground. În perioada 19-20 august în are loc festivalul internaţional „Dark Bombastic Evening“ (DBE), prima manifestare de acest gen din Alba.

Evenimentul prezintă o premieră pentru Alba. Sunt aşteptaţi fani din ţara precum şi din întreaga Europă. Numărul locurilor din campingul din Cetate a fost suplimentat.

Formaţii străine

Un număr de 13 trupe de muzică din Europa vor da viaţă Cetăţii Alba Iulia.

Pentru prima dată în oraş artişti veniţi din Franţa, Italia, Grecia, Luxemburg, Norvegia sau Suedia vor face să răsune acorduri de muzică underground în stil Metal, Goth, NeoFolk sau Theatral Acoustic. Vor concerta live formaţii precum „Dordeduh“, „Sunset in the 12th house“, „Rome“, „Draconian“ sau „Alcest“.

„Asociaţia Ryma a reuşit să-i smulgă pe organizatorii de evenimente DonisArt din cluburi şi să mute festivalul lor de nişă din iarnă în vară, din ediţii indoor în outdoor, din Bucureşti la Alba Iulia“, a spus Cristina Anghel, preşedintele asociaţiei. Ea a precizat că acest lucru a fost posibil în urma unei vizite a organizatorului festivalului, Doru Atomei la Alba Iulia. El a văzut transformările prin care a trecut locaţia de anul trecut până în prezent.

Fani din toată Europa

La eveniment şi-au anunţat prezenţa fani ai muzicii underground din toată ţara dar şi din străinătate. O parte dintre aceştia se vor caza în campingul din Cetate.

„Acest eveniment este o premieră pentru Alba Iulia. Tocmai fiindcă este un festival de nişă cu o muzică necomercială, vor fi prezenţi fani din toate colţurile Europei. S-au rezervat camere la hotelurile din oraş iar campingul este neîncăpător. Aceasta este ceea ce se numeşte turism cultural şi Alba Iulia are nevoie de evenimente de gen mai ales acum după restaurarea cetăţii. Avem cu ce ne mândri şi vrem să arătăm asta tuturor, nu numai locuitorilor din Alba“, a mai spus Cristina Anghel.

Prezentarea locaţiei.

Participanţii la festival pot lua parte la dezbateri pe teme muzicale cu membrii trupelor. De la standurile special amemajate se pot cumpăra suveniruri, printre care o serie de materiale «DBE» realizate într-un număr limitat, dar şi CD sau tricouri cu formaţiile participante.

Pe parcursul celor două zile de festival vor avea loc mai multe evenimente culturale. Ioana Andreea Popescu îşi va expune o parte din lucrări în cadrul expoziţiei de fotografie „Vision redesigned“, iar Costin Chioreanu îşi va prezenta lucrările de grafică.  De asemenea, vor rula în aer liber filme documentare mai puţin cunoscute în România.

100 lei, bilet pe două zile

Preţul unui bilet de intrare este de 60 lei pe zi, iar pentru cele două zile de festival, 100 de lei. Locuitorii din Alba Iulia au parte de o facilitate. „Primăria a înţeles importanţa acestui eveniment şi a venit cu  un spijin financiar astfel încât albaiulienii care o să vină la festival pot intra doi pe un bilet pe baza actul de identitate“, a spus Cristina Anghel.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI.

Pregătirile pentru evenimentuL ce debutează mâine au intrat în linie dreaptă. „Ne vom strădui ca festivalul să se ridice la standardele organizatorice la care s-a desfăşurat şi până acum pentru ca străinii care vor veni la eveniment să transmită  mai departe ceea ce au văzut la Alba Iulia. Sperăm pe viitor într-o colaborare cât mai fructuoasă cu autorităţile locale şi implicarea în organizarea unor evenimete care să aducă cât mai mulţi turişti în Cetatea Alba Iulia, deoarece moto-ul nostru este «Împreună dăm viaţă Cetăţii»“, a spus Cristina Anghel, preşedintele Asociaţiei Ryma.



Despre Dark Bombastic Evening

image

Dark Bombastic Evening se doreşte a fi un festival nonconformist ce promovează şi susţine spiritul Underground! A fost creat de echipa DonisArt cu dorinţă sinceră de a oferi prietenie, de a organiza evenimente culturale diverse şi de a pune bazele unei platforme muzicale Underground unice în România şi nu numai. Dark Bombastic Evening este un concept nou pentru România, iar lansarea propriu-zisă a fost făcută în decembrie 2009 în clubul bucureştean The Silver Church. Un an mai târziu, a avut loc ediţia a două ce s-a desfăşurat pe durata a două zile în clubul Kulturhaus din Bucureşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite