Angajaţii unei fabrici de armament din Cugir, testaţi ”în masă” pentru coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de arme din Cugir
Fabrica de arme din Cugir

Angajaţii Fabricii de Arme din Cugir, care produce armament şi muniţie, sunt testaţi în masă începând de marţi, 12 mai, pentru COVID 19.

Testearea vine în contextul apariţiei mai multor cazuri de infectare în oraş, dar şi în fabrică, unde un salariat a fost depistat pozitiv, acesta la rândul lui infectand alţi doi colegi de muncă.

Testarile vor avea loc pe durata acestei săptămâni. Angajaţii vor fi testaţi în serii, în tranşe de cate 200 de persoane, prim metoda ”pooling”. Aceasta presupune analiza recoltărilor de la un grup de persoane în acelaşi timp, urmând ca, dacă se obţine un rezultat pozitiv, să fie reluată testarea pentru fiecare membru al grupului.

Întreprinderea şi-a restrâns activitatea pe perioada stării de urgenţă, iar angajaţii au fost trecuţi în somaj tehnic. Din data de 4 mai, şi-a reluat activitatea. Fabrica de Arme Cugir are în prezent 900 de angajaţi şi are ca obiect de activitate fabricarea de produse atât militare cat si civile, fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM.

Reprezentanţii DSP Alba au confirmat realizarea testelor şi metoda folosită. ”Testarea angajaţilor Fabricii de Arme Cugir face parte dintr-o acţiune mai amplă a DSP Alba care, printr-o colaborare cu autorităţile locale, vizează descoperirea unor potenţiale focare în oraş, având în vedere incidenţa relativ crescută de îmbolnăviri cu COVID-19. Aceasta reprezintă o primă etapă, existând posibilitatea ca testarea să fie extinsă, în funcţie de rezultate şi de evoluţie. Testarea se realizează prin metoda pooling”, a transmia DSP Alba, potrivit alba24.ro.

Citiţi şi:

 

FOTO Grota din Piatra Secuiului unde s-au salvat studenţii în timpul măcelului de la Aiud din 1849. Cum poate fi vizitată

 

FOTO Trasee turistice de o zi în cea mai spectaculoasă zonă din Apuseni. Pe „drumul calcarului“ în stare de urgenţă

 

Aventurile penale ale unui şofer care ajunge la închisoare pentru trei infracţiuni comise în acelaşi timp

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite