Angajaţii Primăriei Alba Iulia, în grevă generală în 30 aprilie. Se asigură doar serviciile de relaţii publice urgente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Alba Iulia
Primăria Alba Iulia

Aproximativ 300 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia vor fi în grevă generală în 30 aprilie 2015. Aceştia se alătură protestului anunţat la nivel naţional de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) şi cer creşteri salariale şi acordarea tichetelor de masă.

La Primăria Alba Iulia, vor fi asigurate serviciile de relaţii cu publicul „în regim de urgenţă”, în sensul în care cei care au de făcut plăţi joi, 30 aprilie, la Direcţia Venituri vor putea face aceste operaţiuni, însă activitatea va fi desfăşurată în proporţie de maximum 30 la sută la nivelul instituţiei, după cum a precizat preşedintele Sindicatului Liber „Solidaritatea” din Primăria Alba Iulia, Dalia Dumitru, afiliat FNSA. În judeţul Alba, acţiunea este sprijinită şi de angajaţii Primăriei Aiud, însă aceştia nu vor înceta activitatea. De asemenea, salariaţii de la Consiliul Judeţean Alba nu sunt implicaţi în acest protest.

Reprezentanţii FNSA precizează într-un comunicat că acţiunea de protest va continua în 27 mai cu un miting la Bucureşti unde sunt aşteptaţi să participe circa 3000 de persoane şi vor strânge semnături în vederea organizării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală, în luna octombrie 2015.

Revendicările categoriei de bugetari reprezentate de FNSA sunt:

– reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

– creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Facem pe această cale, încă odată, apel către organizaţiile sindicale din administraţia publică locală din România să se alăture şi să se solidarizeze cu acţiunile şi revendicările FNSA.

Potrivit FNSA, greva generală din 30 aprilie este „urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar”.

Sursa citată mai precizează că a declanşat, conform legii, la începutul anului, conflictul colectiv de muncă şi a organizat ca şi prima formă de protest, în data de 20 februarie, greva de avertisment.

Festivalul Roman Apulum deschide sezonul turistic în Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Iulia va avea un centru naţional de informare şi promovare turistică

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite