Alunecarea de teren care poate bloca finalizarea lotului 2 din A10 în acest an. Soluţia găsită de CNAIR VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona unde s-a produs alunecarea de teren pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda
Zona unde s-a produs alunecarea de teren pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda

Antreprenorul grec Aktor, care lucrează pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, a ”atacat” alunecarea de teren de la Oiejdea, unul dintre punctele cheie pentru deschiderea traficului rutier în acest an.

În această perioadă constructorul efectuează lucrări de consolidare în zona alunecării de teren de la km 19+800 şi a început să monteze protecţii antierozionale.

CNAIR a găsit însă o soluţie pentru a deschide traficul pe autostradă în acest an, indiferent dacă lucrările la alunecare vor fi finalizate sau nu la timp. În această zonă, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi finalizate până la finalul lunii octombrie 2021, se va realiza o platformă înspre DN 1, iar traficul va fi deviat prin această zonă, cu restricţii şi limitări de viteză.

Soluţia de a deschide traficul în acest an chiar cu limitări de viteză, pe o porţiune de 300-400 de metri este incomparabil mai bună decât alternativa, adică circulaţia doar pe DN 1, în coloană, bară la bară. În prezent, raseul de 30 de km dintre Alba Iulia şi Aiud se parcurge în mai mult de o oră.

Un alt punct important de pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda îl reprezintă zona nodului rutier de la Teiuş. Firma Retter a terminat de suprabetonat pasajul peste calea ferată, iar în aceste zile Marcotim lucrează la realizarea umpluturilor dintre zidurile aflate de-o parte şi de cealaltă a pasajului peste calea ferată. În nodul rutier Teiuş se aşterne balast stabilizat (BSC) pe breteaua 1.

Cu mici excepţii, pe aproape toţi cei 24.5 kilometri din lotul 2 este turnat stratul de binder (al doilea strat de asfalt). Practic, pe tot lotul mai trebuie turnat numai stratul de uzură (ultimul strat de asfalt). În acest an, din luna noiembrie, se va putea circula pe autostradă de la Sebeş la Turda şi mai departe spre Cluj, în cel mai rău caz cu mici restricţii şi limitări de circulaţie în zona alunecări de teren de la Oiejdea. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Autostradă construită în groapa de gunoi. Costă 13 milioane de lei pentru a degaja deşeurile VIDEO

 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite