Alegerile locale parţiale. Sexi-candidata de profesie „muncitor” care vrea să ajungă primar în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din două comune din Alba sunt chemaţi din nou la vot. Foto Adevărul
Locuitorii din două comune din Alba sunt chemaţi din nou la vot. Foto Adevărul

În cele două comune din Alba unde vor avea loc alegeri pentru funcţia de primar la 27 iunie 2021 s-au înscris în total 11 candidaţi.

La Meteş s-au înscris cinci candidaţi, patru din partea unor formaţiuni politice şi un independent. 

Lista candidaţilor este formată din Sânzâiană Daniel din partea PNL, care în prezent este viceprimar la comunei, Ursaleş Traian (fermier) din partea PSD, Farcaş Andreea Simina (designer vestimentar) – AUR, Haneş Vasile Lucian (mecanic auto) – PMP şi Ţipţer Florin Claudiu (administraor) – independent.

Alegerile parţiale pentru funcţia de primar sunt organizate ca urmare a decesului tragic al fostului primar Dan Cosmin Opruţa, în urma infectării cu noul coronavirus. La Meteş sunt chemaţi la vot un număr de 2.304 de alegători.

candidata autr alba metes

Farcaş Andreea Simina candidează în comuna Meteş. Foto Facebook

Candidata AUR în comuna Meteş are 32 de ani şi este o apariţie nouă în politica locală. Pe profilul de pe Facebook susţine că a studiat Ştiinţe Economice la Univesitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În documentele pe care le-a înregistrat la biroul electoral de circumscripţie susţine că este de profesie ”muncitor”, iar ca ocupaţie  - ”designer vestimentar”. În declaraţia de avere şi-a trecut veniturile obţinute în calitate de muncitor la o societate din comuna Ighiu.

Şi în comuna Ciuruleasa din Munţii Apuseni intră în competiţie actualul viceprimar. Este vorba despre Cioara Ioan Marius, care reprezintă PSD. Ceilalţi trei candidaţi sunt Oniciu Cristian (şef district) din partea PNL, Bexa Beniamin (preşedinte composesorat) – USR şi Simina Dan Florin (conducător auto) – PMP.

În Ciuruleasa sunt aşteptaţi la urne un număr de 931 de alegători. Vacantarea funcţiei de primar s-a produs în urma alegerii fostului primar Radu Tuhuţ în funcţia de deputat în Parlamentul României din pareta PSD.  

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Casă veche de 170 de ani din Apuseni, restaurată cu banii Prinţului Charles al Marii Britanii FOTO

 

Un comisar şef de Poliţie şi un arheolog de la Muzeul Unirii, acuzaţi oficial de fabricarea unui dosar penal

 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite