Alba: Peste 300 de copii din centre sociale vor primi rechizite şcolare gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de copii, ocrotiţi în 19 centre sociale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă, din judeţele Alba şi Mureş vor fi sprijiniţi cu o parte din cele necesare începerii anului şcolar.

Copiii au primit rechizite noi constând în caiete de matematică, caiete de română mici, caiete studenţeşti, caiete pentru muzică, biologie, geografie, blocuri de desen, acuarele, seturi de carioci, seturi de pixuri albastre, stilouri, rezerve pentru stilou, set de creioane obişnuite, creioane colorate, creioane mecanice, coperte pentru caiete şi cărţi, penare, radiere, truse de geometrie, pastă corectoare, rigle şi ghiozdane.

Demersul a face parte din proiectul „Paşaport pentru Succes“, derulat de asociaţia Filantropia Ortodoxă. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană  în cadrul programului Facilitatea de Tranziţie: Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Filantropia Ortodoxă, aceste rechizite nu acoperă toate nevoile pe care un copil le are la începutul anului şcolar, costurile fiind foarte mari, mai ales în această perioadă de criză. „Efortul fiecărui preot şi asistent social care coordonează aceste centre sociale trebuie susţinut şi de către comunitate şi de către toţi cei care conştientizează importanţa asigurării unor condiţii bune de educaţie pentru generaţia tânără“, se arată în comunicat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite