Alba Iulia: Un piton de patru metri lungime, atracţia expoziţiei de reptile de la mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Specii de şerpi, reptile, păianjeni şi crocodili pot fi admirate la mall-ul din Alba Iulia, dar şi la muzeul din Aiud.

Specii de boa, cobra, piton, anaconda sau şerpi cu clopoţei pot fi admiraţi în cadrul unei expoziţii de reptile de la mall-ul din Alba Iulia. Expoziţia se adresează tuturor celor curioşi să vadă cu ochii lor o serie de specii de reptile vii.

„În cadrul expoziţiei pot fi văzute 42 de specii exotice aduse din toate colţurile lumii, precum şerpi, păianjeni, diferite reptile şi şopârle, dar şi crocodili. Printre cele mai spectaculoase exemplare se numără un piton de peste trei metri, dar şi un piton albinos de patru metri. Este o specie de şarpe care are un defect genetic, lipsă de pigment de culoare închisă, iar din această cauză acest şarpe are şanse foarte mici să ajungă la maturitate în habitatul lui natural“, a spus Monel Oaida, organizatorul expoziţiei.

Vipere şi varani

Albaiulienii mai pot vedea în cadrul expoziţiei şi exemplare de Varan, numit şi „Dragonul de Komodo“, acestea fiind cele mai mari şopârle care trăiesc în zilele noastre. Varanii au o greutate de peste 100 de kilograme.

„Un exemplar aparte este o viperă de Gabon, o specie extraordinar de periculoasă, al cărei venin conţine o toxină letală într-un timp foarte scurt“, a mai spus Monel Oaida, venit de la Arad. Iguana verde, şarpele regal, caimanul sau şopârla arlechin sunt alte specii găzduite de expoziţia de la Alba Mall.  Expoziţia este deschisă zilnic de la ora 10.00 la 22.00 şi poate fi vizitată până pe data de 27 decembrie. Preţul unui bilet este de 5 lei.

O altă expoziţie de reptile vii este găzduită de Muzeul de Istorie şi Ştiiintele Naturii din Aiud. Aceasta poate fi vizitată până pe data de 8 ianuarie, zilnic, între ora 09.00 şi 18.00. Biletul de intrare este de 4 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite