Alba Iulia: Mircea Oprea, atacantul reîntors după 12 ani la FC Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Oprea a revenit la Alba Iulia după 12 ani
Mircea Oprea a revenit la Alba Iulia după 12 ani

Fotbalistul şi-a început cariera la Alba Iulia şi a cunoscut performanţa la echipe precum  Politehnica Timişoara, FC Naţional, Ceahlăul Piatra Neanţ şi Poli Iaşi şi a fost titular  în aproximativ 200 de meciuri.

Născut la: 20 aprilie 1980, Sibiu
Studii: Anul III Facultatea de Sport Iaşi
Familie: căsătorit, 2 copii


Fotbalistul Mircea Oprea provine dintr-o familie cu tradiţie în sport. Tatăl său este profesor şi antrenor de handbal, iar fratele mai mare, tot fotbalist.

„De la vârsta de şase ani am început să joc fotbal şi apoi am ajuns în echipa de juniori FC Unirea Alba Iulia unde am fost antrenat de Iosif Luca şi mai apoi de Mircea Cimpoieş. La 16 ani şi jumate am debutat la echipa mare“, povesteşte Mircea Oprea.

După o perioadă de doi ani a plecat în capitală pentru a juca sub culorile echipei Rocar Bucureşti. Fotbalistul a activat de-a lungul timpului la formaţii precum FC Naţional, Politehnica Timişoara, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Poli Iaşi. A contabilizat aproximativ 200 de meciuri.

„Au fost momente cu bune şi rele. Unul dintre momentele mai puţin fericite, pe vremea când eram la Politehnica Timişoara, am rămas şapte jucători în câmp şi ne-a învins Dinamo. Pe de altă parte, cu Naţionalul i-am învins pe câinii roşii“, povesteşte fotbalistul.

Din nou pe „Cetate“ după 12 ani

După 12 ani, timp în care a jucat sub culorile mai multor echipe din ţară, Mircea Oprea a revenit la prima lui dragoste: FC Unirea Alba Iulia. „Din acest campionat am revenit pe banca Unirii. În mare parte revenirea se datorează familiei. Fiul meu cel mare a schimbat deja vreo patru grădiniţe.

Împreună cu soţia am decis că este mai bine pentru noi să avem stabilitate. A fost suficient cât am fost departe de casă“, a spus atacantul. Din colectivul vechi, Mircea şi-a regăsit doar un singur coleg, acum antrenor principal al echipei.

„S-au schimbat multe între timp, vechiul colectiv nu mai există, dar a fost o reîntoarcere plăcută. Deocamdată nu am apucat să joc, am avut o accidentare şi probleme cu musculatura“, a spus Oprea. Următorul meci la care ar putea lua parte este cel cu FC Silvania Şimleu Silvaniei, desfăşurat în prima parte a lunii noiembrie.

Ce planuri de viitor ai?
M.O.: „Sper ca pentru următorii doi, treci ani, cât mai pot să joc, să rămân la Unirea. Trebuie să-mi finalizez studiile, plus încă doi ani de master. Nu vreau să mă gândesc de acum ce voi face, dar cu siguranţă nu o să mă las în curând de fotbal. E păcat că foarte mulţi oameni din oraş nu se implică financiar în susţinerea echipei. E o situaţie tragică. Chiar dacă în lotul echipei sunt mulţi juniori şi mai este de muncă, se pot obţine rezultate bune. Câţiva dintre ei vor ajunge să joace la echipe de renume“.

Ai o afacere personală?
M.O.: „Împreună cu Ana Maria, soţia mea, ne-am deschis o simingerie. E prima covrigărie din oraş. Ideea ne-a venit pe când eram la Iaşi, care e patria covrigilor“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite