Alba Iulia: Criminalul din cartierul Lumea Nouă a luat 12 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au majorat pedeapsa cu cinci ani. Constantin Antone a ucis-o pe concubina lui cu 10 lovituri de cuţit. La Tribunalul Alba a primit şapte ani de închisoare.

Criminalul din cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia, Constantin Antone (32 ani), a fost condamnat în urmă cu câteva zile de Curtea de Apel Alba Iulia la 12 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor. Bărbatul a primit doar şapte ani de închsioare la Tribunalul Alba în luna octombrie 2010.

Recurs admis la Curtea de Apel

Părţile civile şi procurorii au formulat recurs, care a fost admins de instanţa de judecată superioară în grad.

„Admite apelurile declarate de Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi părţile civile Borcea Stela şi Pop Ştefan. Desfiinţează sentinţa penală atacată, sub aspectul laturii penale şi sub aspectul laturii civile şi procedând la o nouă judecată, în aceste limite, majorează pedeapsa închisorii aplicată inculpatului de la 7 ani închisoare la 12 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor“, se afirmă în sentinţa judecătorilor de la Curtea de Apel.

Condamnarea pare mai aproape de realitate, având în vedere gravitatea faptei comisă de bărbat. Constanitn Antone a ucis-o pe concubina acestuia, împreună cu care avea doi copii, cu 10 lovituri de cuţit.

Crima a avut loc la domiciliul celor doi de pe strada Heleşteului şi a fost provocată de bănuiala inculpatului că fosta lui soţie era cu un alt bărbat. După gestul său, tânărul a mers şi s-a predat la poliţie.

Tragedia a avut loc într-un în imobilul în care locuiau cei doi pe strada Heleşteului din Alba Iulia, în 21 aprilie 2010. Nicoleta Pop (30 ani) a murit pe loc. Ulterior bărbatul a mers şi s-a predat la poliţie.

Daune morale pentru copii

Constantin Antone mai trebuie să plătească 75 de lei lunar, retroactiv din 21 aprilie 2010, pentru fiecare dintre cei doi copii minori până la vârsta majoratului. De asemenea, va fi obligat să plătească fiecăruia dintre copiii săi suma de 50.000 de lei reprezentând daune morale.

Şi judecătorii de la Curtea de Apel au admis circumstanţe atenuante în favoarea criminalului, cum ar fi comportamentul sincer şi buna credinţă. Procurorii au solicitat cel puţin 15 ani de închisoare. Ultimul cuvânt în acest dosar îl va avea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Nu suntem mulţumiţi cu sentinţa. Pentru noi ar fi trebuit condamnat pe viaţă. Pe fiica noastră nu o mai aduce nimeni şi nimic înapoi. O să facem recurs“, a spus Ştefan Pop, tatăl tinerei ucise.

Constantin Antone are şi susţinători. „Eu ştiu cât s-a chinuit în Ungaria doar pentru ea şi copii să îi trimită în fiecare lună bani dar ea l-a trădat. Când a auzit că ea era cu altul aproape că s-a prostit şi plângea şi nu dormea nopţile“, a afirmat Ştefan Macau, prieten al bărbatului.

Citiţi şi: REVOLTĂTOR. Şapte ani de închisoare pentru o crimă oribilă. Şi-a ucis fosta soţie şi a lăsat doi copii orfani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite