Alba Iulia: Act de sesizare nul în dosarul de corupţie al unui funcţionar de la Finanţe. Cauza a fost restituită la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei patru funcţionari publici de la DGFP alba trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie a scăpat, deocamdată, de o parte din acuzaţii. Inspectorul Pamfil Gruian nu va mai fi judecat în perioada următoare pentru uz de fals şi fals intelectual.

Judecătoria Alba Iulia a decis returnarea rechizitoriului la procurorii DNA pe motiv de „nulitate a actului de sesizare“. Dosarul principal a fost disjuns de judecatori la începutul lunii martie şi s-a format unul nou cu cele două infracţiuni de care este acuzat inspectorul de la Finanţe.

Procurorii sunt nevoiţi acum să reia cercetarea şi să completeze dosarul la solicitarea judecătorilor. Aceste acuzaţii se referă, potrivit rechizitoriului procurorilor, la faptul că, în 31 ianuarie 2006 şi 10 aprilie 2006, funcţionarul de la Finanţe, cu ocazia desfăşurării executării silite a SC Cristian Prodimpex SA Alba Iulia, a întocmit două procese verbale de sechestru atestând în fals că două imobile (teren şi hală) au suprafeţe mai mici decât în realitate, procese verbale pe care le-a folosit în cadrul procedurii de executare silită a debitorului respectiv.

Acuzaţi că au prejudiciat firma lui Dorel Tamaş

Cauza în care funcţionarii sunt judecaţi pentru abuz în serviciu contra interesului persoanelor a rămas în continuare pe masa judecătorilor,  iar următorul termen este stabilit pentru 18 aprilie 2011. Gruian Pamfil, Nicolae Iordache, Horaţiu Florin Stoica şi Claudiu Sorin Creţiu şi expertul judiciar Marian Creţiu sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat firma Cristian Prodimpex SRL, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş cu suma de 934.030 euro în timpul unei proceduri de executare silită.

Procurorii susţin că în perioada anilor 2005 – 2007 s-a dispus vânzarea unor bunuri ale acestei firme care nu au fost identificate şi evaluate ori au fost subevaluate. Societatea comercială, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş, a fost prejudiciată cu suma de 934.030 euro. Omul de afaceri s-a constituit parte civilă cu suma de 8 milioane de euro.

Citiţi şi: Funcţionari de la Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia trimişi în judecată pentru corupţie

Dosarul funcţionarilor DGFP Alba judecaţi pentru corupţie disjuns de judecători. S-a respins excepţia nulităţii rechizitoriului DNA

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite