Alba Iulia: Acrobaţii pe sârmă, balet în aer şi paradă cu animale la Circul Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii Circului Europa din Budapesta şi animalele prezente în spectacol sunt în aceste zile la Alba Iulia. Acrobaţi, comici, cămile, lame şi ponei în numere inedite.

Un spectacol cu numere dedicate atât celor mici cât şi adulţilor are loc în fiecare zi până duminică, 5 septembrie. Zece artişti din România şi din Ungaria vor antrena publicul cu momente comice, acrobaţii, echilibristică şi dresură de animale.

Circul Europa se află în Alba Iulia pentru prima dată, iar artiştii sunt hotărâţi să atragă un public numeros mai mult cu spectacolul artistic. „Vom avea numere de acrobaţii pe sârmă care de obicei încântă publicul, numere aeriene, numere de forţă în chingi şi numere de atletism şi balet în aer“, a spus Gabriel Feraru, comic. Echipa Circului Europa este întregită de câteva animale care în cadrul spectacolului sunt scoase la paradă.

Spectacol pentru toate vârstele

Au renunţat la animalele mari în special la carnivore din cauza legilor neclare din România şi a costurilor care au crescut foarte mult. Un alt motiv care a făcut trecerea mai uşoară la o echipă mai restrânsă a fost faptul că oamenii nu agreează ideea animalelor „chnuite“, după cum spun artiştii.

image

„Oamenii ar trebui să fie conştienţi că animalele ajung la noi tot din captivitate, iar condiţiile pe care le oferim noi sunt indiscutabil mai generoase decât cele de unde le luăm. Grădinile zoologice aflate în faliment sunt iarăşi o sursă de achiziţionare a animalelor. În prezent avem două cămile, două lame şi 12 ponei de care ne ocupăm îndeaproape. Am renunţat la carnivore, în special la feline – lei, din cauza reglementărilor venite de la UE care în România nu sunt înţelese şi te pun în situaţii delicate“, a spus Gabriel Feraru. Cu toate acestea, comicul dă asigurări că Circul Europa este animat la maximum de animalele din paradă şi mai ales de artişti.

„Facem un spectacol artistic pentru toate vârstele numere pe care publicul le cere şi care au succes“, a spus artistul. Locaţia spectacolelor este la Schit, în fiecare zi până duminică, 5 septembrie, de la ora 19.00. Costul unui bilet este de 15 lei pentru copii şi 20 lei pentru adulţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite