Alba Iulia: 61 de şomeri şi-au găsit de lucru la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele în căutarea unui job au venit să depună CV-uri la firmele care au joburi disponibile. Angajatorii din Alba Iulia au oferit 220 de slujbe în construcţii, industria uşoară, asigurări şi comerţ. Mai puţin de 10 la sută au fost pentru persoane cu studii superioare.

Peste 200 de joburi din diferite domenii de activitate au fost oferite vineri şomerilor în cadrul bursei generale a locurilor de muncă. Un număr de 24 de firme, majoritatea din Alba Iulia, au căutat persoane pe care să le angajeze în posturile disponibile. Din 220 slujbe, doar 20 au fost destinate persoanelor cu studii superioare.

Este vorba de ingineri în domenii cum ar fi industria cărnii, maşini unelte, construcţii şi asigurări. Trei firme de asigurare au încercat să identifice aproape 50 de persoane care să lucreze ca şi consultant în acest domeniu. De asemenea, oferta a cuprins un număr de 54 de posturi în comerţ. Firmele participante au mai căutat 40 de muncitori necalificaţi.

image

Oamenii au făcut coadă la uşa sălii în care a avut loc acţiunea încă de la prima oră. Cei mai mulţi au fost persoane de peste 40 de ani, disponibilizate de la locurile de muncă în urma închiderii firmelor la care au lucrat, şi care ăşi găsesc foarte greu un nou loc de muncă.

Lupta pentru existenţă

„Am depus CV-uri peste tot şi nu am găsit de lucru. Am datorii la bancă. Mă sună de la Bucureşti să plătesc rata. Am lucrat doi ani şi am avut şomaj, dar s-a terminat. Nu am primit nimic, numa promisiuni. Am 57 de ani şi e foarte greu. Lucrez oriunde numai ca să îmi câştig existenţa“, a spus Simion Lazăr, din Alba Iulia.

image

Au venit să caute un loc de muncă şi tineri, absolvenţi de liceu. „Am terminat liceul economic anul trecut şi m-am gândit să încerc norocul şi aici pentru că nu am găsit nimic de lucru. M-aş angaja vânzătoare dacă sunt acceptată“, a afirmat Nicoleta Macavei, în vârstă de 19 ani.

Reprezentanţii AJOFM Alba susţin că bursa şi-a atins scopul. „Au participat 398 de persoane care au depus CV-uri la cele 24 de firme participante. Au fost selectate un număr de 61 de persoane care vor fi angajate“, a spus Corneliu Engi, directorul AJOFM Alba.

image

Rata şomajului în judeţ îşi menţine tendinţa descrescătoare. Este la nivelul de 8,49%. faţă de  9,78%  înregistrată în februarie. În evidenţele AJOFM Alba sunt acum 15.513 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite