Afacerea „Flotanţii”. Percheziţie la Primăria Ceru Băcăinţi unde un sfert din alegători au votat pe lista suplimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Ceru Băcăinţi
Primăria Ceru Băcăinţi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au efectuat o percheziţie la sediul Primăriei Ceru Băcăinţi într-un aşa-zis dosar al flotanţilor.

Parchetul s-a autosesizat cu privire la numărul mare de cereri pentru vize de flotat înregistrate şi eliberate în ultimele luni, chiar înainte de alegerile locale din 27 septembrie. 

Potrivit datelor oficiale la alegerile din 27 septembrie, în comună cu drept de vot figurau 214 persoane (118 bărbaţi şi 96 de femei). Însă, la urnele de vot din comună pentru alegerea primarului s-au prezentat 245 de persoane care şi-au exercitat dreptul la vot. 62 au votat pe liste suplimentare, respectiv cu viză de flotant. Prezenţa la vot a fost de 113,95%.

La Primăria Ceru Băcăinţi  în lunile iulie, august şi septembrie, 73 de persoane au aplicat pentru o viză de flotant. Din cele 73 de aplicaţii, 65 de cereri au fost acceptate de conducerea Primăriei.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem (pentru faptă nu pe numele unei persoane) pentru fals intelectual şi corupere a alegătorilor, au precizat pentru alba24.ro, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. De la instituţie au fost ridicate o serie de înscrisuri, au mai precizat reprezentanţii instituţiei.

La Ceru Băcăinţi, fotoliul de primar a fost câştigat de actualul primar, Ioan Trif - PMP, care a primit 163 de voturi, din cele 240 valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a situat candidatul PNL, Remus Florin Giurgiu cu 65 voturi şi pe al treilea cu 12 voturi, candidatul PSD – Ionel Sava.

O anchetă este în derulare şi în comuna Şpring, unde, de asemenea, au fost înregistrate în ultimele luni peste 100 de vize de flotant.

Vă mai recomandăm şi:

 

Şi-a ucis mama în bătaie după care a vrut să fugă din ţară. A fost prins, arestat şi trimis în judecată pentru omor

 

Doi fraţi recidivişti, ce conduceau fără permis motociclete cu numere de înmatriculare false, condamnaţi la închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite