Administrator de firmă din Alba condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un om de afaceri, administrator al societăţii Vidra Lux SRL Teiuş, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Gheorghe Drâmbărean a mai fost condamnat în ultimii ani în alte trei dosare privind infracţiuni economice.

Sentinţa de condamnare a fost pronunţată în 18 august 2014 la Tribunalul Alba. Un al doilea inculpat în dosar, Ilie Antemie, a fost achitat. Decizia mai poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Gheorghe Drâmbărean a mai fost condamnat definitiv în februarie 2014 la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani. În acest dosar a fost parte civilă Banca Comercială Română. Gheorghe Drâmbărean trebuia să plătească băncii, în solidar cu inculpatul Adriana Cipleu sumele de 255.548 euro, 574.087 lei, 4.127 dolari, reprezentând despăgubiri civile. În total, banca a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Bărbatul a mai fost condamnat la trei ani de închisoare, în noiembrie 2010, tot pentru înşelăciune într-un dosar în care este parte vătămată Banca Română de Dezvoltare. Şi în acest caz instanţa a dispus plata unor despăgubiri civile către bancă. De asemenea, inculpatul este posesorul unei condamnări de trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru infracţiuni la legea cecului, sentinţă pronunţată în octombrie 2012. Părţi civile şi vătămate în dosar sunt trei persoane juridice şi două persoane fizice, precum şi fosta DGFP Alba. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 22.949 lei şi 7.240 lei.

Societatea Vidra Lux SRL era în procedură de faliment din anul 2004. În iunie 2010, Tribunalul Alba a admis cererea lichidatorului judiciar privind atragerea răspunderii administratorului Gheorghe Drâmbărean, care a fost obligat să plătească la masa credală a firmei suma de 1,1 milioane de lei. Societatea a funcţionat în oraşul Teiuş până în 2005 şi a avut ca obiect de activitate fabricarea încălţămintei.

Proxeneţi condamnaţi de Tribunalul Alba la închisoare cu executare. Obligau două minore să se prostitueze în parcări de pe DN7

Dosar de criminalitate organizată cu 21 de inculpaţi din Alba, Hunedoara şi Mehedinţi, rejudecat după 6 ani de la sesizarea instanţei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite