A furat cardul prietenului său şi a scos 1.000 de lei din cont. Ce pedeapsă a decis instanţa de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a scos ilegal suma de 1.000 de lei de pe cardul prietenului său. Foto Arhivă
Bărbatul a scos ilegal suma de 1.000 de lei de pe cardul prietenului său. Foto Arhivă

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Alba Iulia are cazier judiciar după ce a sustras 1.000 de lei de pe cardul unui prieten.

Chiar dacă a acoperit paguba financiară, C. Sebastian a fost cercetat şi trimis ăn jduecată pentru alte două infracţiuni: efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic prevăzută.

Potrivit rechizitoriului, la data de 27 aprilie 2019, persoana vătămată s-a deplasat la un ATM-ul situat în Cugir, împreună cu prietenul său de unde a retras suma de 800 lei, împrejurare în care acesta din urmă a observat codul PIN al cardului bancar. A doua zi, C. Sebastian cei doi se aflau pe raza localităţii Acmariu. Acesta s-a deplasat la autoturismul viitoarei victime, de unde şi-a luat o bluză.

Profitând de faptul că persoana vătămată nu se afla în autoturism, a observat cardul bancar al acestuia, l-a luat, iar la scurt timp a plecat către Alba Iulia. S-a oprit la un ATM şi a retras suma de 1.000 lei, prin introducerea cardului bancar în bancomat şi tastarea codului PIN. Suma de bani i-a fost înapoiată, ulterior, de către mama tânărului, fiind exclusă astfel din rechizitoriu infracţiunea de furt.

În 8 martie 2021, Tribunalul Alba l-a condamnat la pedeaps ade 1 an, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială stabilit şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile.

”În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a executării pedepsei pe care o va aplica inculpatului, instanţa apreciază că, chiar fără executarea pedepsei în regim de penitenciar, acesta nu va mai săvârşi infracţiuni, având în vedere vârsta tânără a inculpatului, conduita sinceră a acestuia pe parcursul procesului, împrejurarea că prejudiciul a fost recuperat integral şi s-a realizat împăcarea în privinţa infracţiunii de furt, faptul că are un loc de muncă stabil, precum şi împrejurarea că a conştientizat consecinţele faptelor sale, aspecte care au format convingerea instanţei că conduita adoptată în cursul lunii aprilie a anului 2019, nu caracterizează persoana inculpatului, care nu va mai reitera un asemenea comportament”, a menţionat magistratul în hotărâre. Tânărul a formulat apel, iar dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Este mort de 13 ani, dar a fost amendat cu 1.000 de lei de un funcţionar. Şocul suferit de soţia defunctului

 

Mesajul unui pacient care nu credea în COVID pentru medicii care l-au salvat: „M-au readus la viaţă“ VIDEO

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite