Teodor Baconschi pe Facebook: „Participanţii la protestul papioanelor trebuie să iniţieze o petiţie pentru demisia lui Andrei Marga“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi (PDL) scrie, pe Facebook, că, "în pofida deciziei ridicole a CNSAS", ar trebui ca măcar participanţii la "protestul papioanelor", din vară, să iniţieze o petiţie pentru demiterea lui Andrei Marga de la conducerea ICR.

Baconschi aminteşte că PNL a exclus-o din viaţa politică şi publică pe Mona Muscă, pe motivul colaborării cu Securitatea.

"Tot PNL îl sprijină azi pe Andrei Marga care a dat note informative sub nume de cod şi care călăreşte de două decenii funcţii importante pentru întreaga societate: rector şi ministru al Educaţiei, ministru de externe sau preşedinte ICR. Nu mai vorbesc despre temporara infiltrare a lui Marga în fruntea PNŢCD...Cred că în pofida deciziei ridicole a CNSAS (a mâncat usturoi, dar miroase a lavandă), ar trebui ca măcar participanţii la "protestul papioanelor" să deschidă o petiţie pentru demiterea lui Marga de la ICR. Să-şi pună USL, politic, pe cine vrea la ICR. Dar nu pe acest dascăl marxist, care şi-a făcut cariera pe turnătorii şi mistificări", mai scrie fostul ministru de Externe pe Facebook.

CNSAS a stabilit că Andrei Marga, fost ministru de Externe şi actual şef al ICR, nu a fost colaborator al Securităţii, deşi acesta a furnizat informaţii sub numele de cod Horia, fără a exista însă un angajament, decizia fiind luată în 6 noiembrie şi făcută publică vineri.

Adeverinţa postată pe site-ul CNSAS consemnează că într-unul dintre dosarele din fondul arhivistic s-a regăsit un document fără titlu, datat 9.03.1977 şi redactat de către un ofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean Cluj serviciul III, conform căruia în luna august a fost recrutat ca informator "legătura lui WERNER", Andrei Marga, fost bursier Humboldt, care "urmează a primi sarcini concrete pe lângă obiectiv".

Potrivit CNSAS, din documentele analizate rezultă că, în perioada 1977 - 1978, Marga "a redactat olograf note informative pe care le-a semnat cu numele conspirativ Horia", dar "nu există un angajament semnat de titluar".

În vară, câteva sute de persoane au participat pentru câteva zile la un protest denumit "protestul papioanelor", de sprijin pentru fostul şef al ICR Horia Roman Patapievici, manifestanţii purtând respectivul accesoriu vestimentar.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite